Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Tudtad, hogy erre is jó a szappan?

Tudtad, hogy erre is jó a szappan?

Ne csak kézmosáshoz használd a szappant, hanem olvasd el a cikkünket és nézd meg mennyi sok hasznos területen alkalmazhatod még!

 

 

 

 

 

Férfi munkákhoz

Ha szeretnél egy igazán férfias munkát végezni, akkor állj neki fát hasogatni. Remek időtöltés, és garantáltan felér egy edzőtermi edzéssel is. Ha azonban nem az a lényeg, hogy mennyit gyúrsz, hanem haladni is szeretnél, akkor ragadj meg egy szappant, és alaposan töröld át vele a pengét – akár fejszéről, akár fűrészről van szó. Ezzel elérheted, hogy könnyebben csússzon a fém a fában, és a munkád is egyszerűbb és gyorsabb lesz.

Kertben

Sokak számára a kertészkedés egy nagyon megnyugtató dolog, míg mások csak muszájból csinálják, ám amit senki sem szeret, az az, amikor a kosz beeszi magát a körmünk alá, és csak hosszas sikálás árán sikerül onnan kivadászni. Ám ha azelőtt, mielőtt beletúrnánk a földbe, egy nedves szappanba vájjuk a körmeinket, akkor az alatta megragadó tisztító anyag megakadályozza, hogy a kosz beragadjon, és egy egyszerű öblítéssel megszabadulhatsz tőle.

Illat

Ha szereted, amikor a ruháidnak jó illata van, akkor öblítőt használsz. Ha azt is szeretnéd, hogy a fiókban, vagy a szekrényben is jó illat legyen, akkor tegyél be egy szappant. Nem kell, hogy nedves legyen, és helyet sem foglal sokat, de az illat garantáltan kellemes lesz. Ez igaz a bőröndre, az autóra, vagy bármilyen zárt helyre is, csak arra vigyázz, hogy ne olvadozzon, vagy ne érje nedvesség, mert akkor bajban leszel, és sokat kell öblíteni az adott szövetet, amin a szappan állt.

Cipzár

A barátnőd megkért, hogy húzd le a ruhája cipzárját, de sehogy sem boldogulsz vele? Ez nem azért van, mert nem vagy elég erős, következésképpen nem jó megoldás, ha egyszerűen leszaggatod a nőről a textilt. Mielőtt elöntené az agyadat a düh, kend be enyhén nedves szappannal a renitens zárat, és már le is hullik a ruha. Ez a módszer segít beragadó ablakok és ajtók esetében is, bár csak ideig-óráig jelent megoldást.

szappan felhasználása

Csípések ellen

Ha veszítettél a szúnyogok elleni küzdelemben, és marások púposodnak a testeden, akkor is segíthet egy kis szappan. Nem kell más, csak hogy a nedves tisztítóval bedörzsöld a csípés helyét. Enyhíti a viszketést, és a fertőzéseket is megelőzi. Más rovarcsípéseknél is hatékony lehet.

Permetezőként

A szappanos víz egy enyhe lúg, és mint ilyen, a tetvek nagy ellensége. A szappant ennek megfelelően permetezésre is tudod használni. Nem kell töménynek lennie az oldatnak, hiszen ha nagyon lúgos elegyet készítesz, akkor annak már a növény is a kárát láthatja, de ha nem túlzod el, akkor nagyon jó szolgálatot tehet. Nagyjából 1:100 arányban használd.

Mosáshoz

Ezt nem is kell mondani, hiszen mindenki erre használja alapból a szappant. Ha azonban 5 liter vizet felmelegítesz, és egy mosószappan felét belereszeled, akkor a tisztítóhatását mosó gél formájában is élvezheted. A hatékonysága nem is kérdéses, az illata is nagyon kellemes, és az ára meg sem közelíti a bolti szerekét (nagyjából 200 forintra jön ki az 5 liter). A hatás maximalizálásához használj az öblítő helyett 45 csepp illóolajat egy kis tejben feloldva, és egy kupica ecetet. Ezzel a ruháid tiszták, illatosak és az ecetnek hála puhák és vízkőmentesek lesznek. A szappan egy nagyon sokféleképpen felhasználható anyag, ne légy rest kipróbálni az
loading...