Kezdőlap EGÉSZSÉG Tudd meg, miért jó, ha rendszeresen olívaolajat használsz

Tudd meg, miért jó, ha rendszeresen olívaolajat használsz

Az olívaolajat folyékony aranyként is szokták emlegetni, mindazok, aki tisztában vannak vele mennyi féle jótékony hatása. Kiemelkedő antioxidáns hatása miatt az orvosok napi 2-3 kanál olívaolaj elfogyasztását ajánlják.

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

A mediterrán országokban azok a nők, akik legkevesebb hat éven keresztül, napi legalább négy evőkanál olívaolajat elfogyasztanak, 62%-al kisebb eséllyel vannak kitéve a mellrák betegség kockázatának. Akik nem fogyasztanak olívaolajat, sokkal nagyobb eséllyel betegednek meg-állítja egy nemrég közölt tanulmány.

Csökkenti a magas vérnyomást

További kutatások kimutatták, hogy azok az egészséges egyének, akik étrendje olívaolajban gazdag, nagy eséllyel kerülik el a magas vérnyomás problémáját. Akik a gyógyszeres kezelés mellett olívaolajat is kaptak, azok az egyének is sikerekkel jártak.

olívaolaj

Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

Akik napi egy evőkanál olívaolajat fogyasztanak, 10%-al kevesebb eséllyel lesznek cukorbetegek, mint azok, akik nem fogyasztanak olívaolajat.

Csökkenti a ráncokat

Azok a nők, akik napi két evőkanál olívaolajat ettek, egy idő után sokkal kevesebb ráncot fedeztek fel az arcukon.

Segít a fogyásban

Naponta legalább egyszer egy pohár joghurtba ajánlatos elkeverni egy kanál olívaolajat, így ez beindítja az emésztést, és segít a fogyásban. Az olívaolaj rendszeres fogyasztása nagy szerepet játszik az időskori csontsűrűség csökkenés lassításában is.

Szerző: tudasfaja.com

loading...