Kezdőlap AKTUÁLIS Tragédia! Elvitte a koronavírus a fiatal focistát! Nyugodjon békében!

Tragédia! Elvitte a koronavírus a fiatal focistát! Nyugodjon békében!

Gyászol a bolíviai labdarugó közösség, miután rövid időn belül egy klub elnöke, egy menedzser és az egyik legtöbbre tartott, feltörekvő futballcsillag is életét vesztette a korononavírus-járvány miatt.

 

A 25 éves Deibert Frans Roman Guzman több hetes kórházi ápolás után a hét folyamán vesztette el a küzdelmet a vírussal szemben. A focista vesztesége még nagyobb szívfájdalmat hozott családjának, ugyanis rövid időn belül ő volt a harmadik a családból, akit elvitt a vírus.

Belizaro Roman, a fiú apja és egyben focicsapatának edzője, valamint Luis Carmelo Roman, az unokatestvére és a csapat menedzsere is alig pár napja távoztak az élők sorából. Deibert Frans Roman Guzman volt az első focista, aki a koronavírus miatt vesztette életét Bolíviában.

Az információk szerint korábban mindhárman egy közös lakásban éltek Bolívia egyik leginkább sújtott tartományában, Beniben. A három férfi mellett még Belizario felesége és két kisebb gyermeke is a családi házban élt, azonban rajtuk egyelőre nem mutatkoznak a vírusfertőzés jelei.Angel Suarez, a Bolíviai Labdarúgó Szövetség elnöke együttérzését fejezte ki a gyászoló család felé, majd arra kért mindenkit, amennyiben csak tudják, tartsák be a kormány által előírt szabályokat, ugyanis már így is elég életet vett el a vírus. A tragikus esethez képest Bolíviában egyelőre mérsékelt a vírus jelenléte, a Johns Hopkins Egyetem felmérése szerint körülbelül 8400 fertőzöttet és 300 halálesetet regisztráltak az országban.

(The Sun)

loading...