Kezdőlap AKTUÁLIS Több megyére riasztás van életben – ha itt élsz, készülj fel, jobban...

Több megyére riasztás van életben – ha itt élsz, készülj fel, jobban jársz!

A szerdai időjárás Budapesten többnyire napos lesz, gomolyfelhő-képződéssel, csapadékra azonban a városban kicsi az esély. Az északnyugati szél olykor megélénkül. A hőmérséklet délután 27, késő este 20-21 fok körül alakul.

 

A Dunántúlon is túlnyomóan derült, száraz idő várható, az ország többi részén azonban erőteljesebb gomolyfelhő-képződés lesz.

Az ország keleti részén kora délutánig néhol egy-egy zivatar előfordulhat, a délután folyamán azonban ezek megszűnnek. A zivatarok miatt több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki. 

Az északi, északnyugati szelet kevés helyen erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-28, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 10-17 fok között alakul.


A Balatonnál az északnyugati szelet kora délután még kísérhetik erősebb lökések, estére azonban teljesen megszűnnek az élénk lökések is.

Napos idő várható, keleten átmenetileg több gomolyfelhővel, csapadék nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 fok körül alakul, késő estére 18-19 fok köré hűl le a levegő. A Balaton Siófoknál 22, a Velencei-tó Agárdnál 21 fokos.

loading...