Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Tisztítószerek amiket soha ne keverjen össze!

Tisztítószerek amiket soha ne keverjen össze!

Amikor a takarításnak gőzerővel neki kéne kezdeni és végignézzük milyen tisztítószerekkel rendelkezünk, gondolhatjuk azt, hogy ami külön jól működik együtt még nagyobb hatást fejtene ki és könnyítené a munkákat. A háztartásban megtalálható vegyszerek azonban akár veszélyes vegyületekké is változhatnak, ha megpróbáljuk vegyíteni őket egymással és nem olvassuk el a címkén levő használati utasítást illetve figyelmeztetéseket. 

Soha nem szabad két különböző összetételű lefolyótisztítót összekeverni egymással vagy közvetlenül egymás után használni, mivel nagyon erős szerek és akár robbanást is kiválthat a kémiai reakció. Inkább használjon egyet a leírások szerint és ha nem oldja meg a problémát, hívja a vízvezeték szerelőt!

Fehérítő és ecet: Első hallásra úgy tűnik, mint egy nagyon erős fertőtlenítő egyveleg, de ha összekeverjük őket, akkor klórgáz szabadul fel, ami köhögést, légzési problémákat és könnyezést válthat ki.

Hallott már a kloroformról? Ugyan a fehérítő és alkohol kombinációjától nem fog elájulni rögtön, de nagyon toxikus és mérgező. A legfontosabb szabály, hogy soha ne keverje semmi mással a fehérítőt csak vízzel!

Talán találkozott már azzal a tippel, hogy a munkapultokat hidrogén-peroxid és ecet keverékével érdemes letörölni? Szakértők szerint ez a módszer biztonságos – de ne keverjük össze a két terméket ugyanabban a tartályban. Ezek kombinálásával perecetsav jön létre, ami potenciálisan mérgező, és irritálhatja a bőrt, a szemet és a légutakat.

loading...