Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Tengeri sót tett a samponjához, majd megmosta a haját. Erről neked is...

Tengeri sót tett a samponjához, majd megmosta a haját. Erről neked is tudnod kell!

Ha eddig nem használtál tengeri sót, most érdemes beszerezned, hiszen a világon az egyik legjobb dolog. Az étkezéshez használva is sokkal egészségesebb, mint a hagyományos konyhai só. De mutatjuk, hogy még mire használhatod a szépségápolásban, és a háztartásban.

  1. Hajápolásra-ha hamar zsírosodik a hajad, tegyél a samponhoz egy tenyérnyi tengeri sót, és így mossál hajat. Ha a hajbalzsamhoz kevered, és úgy alkalmazod, a hajad sokkal erősebb, és jobb tartású lesz. Ezt ki kell próbálni.
  2. Arcápolásra-az arctisztítóhoz keverj egy kevés tengeri sót, majd így kend fel az arcodra. Hagyd egy keveset állni, és alaposan öblítsd le langyos vízzel. Így könnyen eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, puha, és fiatalos lesz az arcod.
  3. Lábápolásra-a lábunk az állandó használat miatt gyakran kiszárad, repedezett lesz a sarkunk. Keverj el egy kevés olívaolajat, tengeri sóval, és ezzel dörzsöld át a lábad. Meglátod mennyire puha, és ápolt lesz tőle a sarkad, és az egész lábfejed. Egy pár csepp illóolajat is tehetsz az ápoló keverékbe. Kéthetente ismételd meg a műveletet.
  4. Fejfájás ellen-ha fejfájással küzdesz, készíts egy forró fürdőt, majd keverj bele 2-3 csésze tengeri sót. Élvezd, ahogy a tápanyagokban gazdag só átjárja az egész tested. Húsz perc múlva búcsút inthetsz a fejfájásnak.
  5. Tisztítószerként-keverj el egy kevés folyékony szappannal tengeri sót, majd ezzel töröld át a fürdőben levő csempét, kagylót, kádat. Meglátod, csillogni-villogni fog az egész fürdőd.
  6. A könnyebb álmokért-egy nehéz nap után, vegyél egy forró fürdőt. Keverj egy vízbe egy csésze tengeri sót, és meglátod, sokkal könnyebben jön majd álom a szemedre.
  7. Másnaposságra-egy csésze vízben oldjál fel egy teáskanál tengeri sót, és idd meg. A szervezeted újra feltöltődik ásványokkal, és sokkal hamarabb fog regenerálódni.
  8. Mosógép tisztításra-tégy egy kisebb pohár tengeri sót a mosógépbe, majd indítsd el a legrövidebb programon. Ez majd segít megszabadulni a lerakódásoktól, és a vízkőtől is.

Szerző: tudasfaja.com

loading...