Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Te tudtad, hogy ennyi mindenre hasznos az uborka?

Te tudtad, hogy ennyi mindenre hasznos az uborka?

Az uborka egy nagyon finom és ízletes zöldség, amelyet számos salátához, ételhez, vagy akár italhoz használunk. Kevesen ismerik csak a további felhasználási területeit, ami mindenkit lenyűgöz.

 

Lássuk az uborka 13 felhasználását:

1. A friss, hámozatlan uborka gazdag káliumban, K-vitaminban, C-vitaminban, foszforban, mangánban, magnéziumban, pantoténsavban és alacsony a nátrium, koleszterin, valamint a telített zsír tartalma.

2. Ha fáradtnak érezzük magunkat egy csésze kávé helyett egy szelet uborka képes frissíteni a testet, B-vitamin tartalmának köszönhetően. 

3. Ha zuhanyzás közben nem szeretnénk, hogy bepárásodjon a tükör, akkor egy szelet uborkát dörzsöljünk a tükörre a fürdőzés előtt.

4. A kerti kártevők ellen is hatékony. Helyezzünk egy karika uborkát a növények gyökeréhez és ez segít elriasztani a kártevőket. 

5. Ráncok és narancsbőr ellen a bőrbe dörzsölt uborka kifejti hatását, így nem kell drága kozmetikai szerekkel kenegetnünk magunkat. 

6. Fejfájás és másnaposság kezelésére kiváló. Lefekvés előtt együnk uborkát, ami segít frissen ébredni reggel. Fejfájás megszüntetésére pedig 1-2 frissen elfogyasztott uborka karika csodákra képes.

7. Csökkenti az éhségérzetet, ezért az uborka saláta, vagy az uborkás víz nagyon jól jöhet a fogyókúrás időszakban.

8. Cipő fényesítésére egy szelet uborkával való törölgetés igazi, újszerű fényt ad a cipőnek.

9. Ha nincs WD40 a lakásban, nem kell pánikba esni, kenjük be uborkával az érintett területet és a probléma megoldva. 

10. Stressz ellen az alábbit kell tenni: egy egész uborkát tegyünk forrásban lévő vízbe és a pihentető aromáját, gőzét lélegezzük be.

11. A rossz lehelet ellen egyetlen karika uborka hasznos lehet, megöli a szájban lévő baktériumokat, ami a rossz leheletért felelős.

12. Tökéletes tisztítóként hat a rozsdamentes acélon, mosogatón, csaptelepeken. Tükörfényű csillogást kölcsönös azoknak. 

13. Ha a gyerekek tollal, zsírkrétával, vagy egyéb íróeszközzel összefirkáltak valamit, gyengéden dörzsölgessük uborka szelettel, ami lassan eltávolítja az irka-firkát. 

Szerző: tudasfaja.com

loading...