Kezdőlap AKTUÁLIS Te tudtad? – Ezért rúgnak be könnyebben a nők már egy kevés...

Te tudtad? – Ezért rúgnak be könnyebben a nők már egy kevés alkoholtól is!

Te is elgondolkoztál már rajta, hogy miért van az, hogy sokkal hamarabb megérzed az alkohol hatását, mint a férfi társaid, amikor együtt italoztok? Nem te vagy az egyetlen nő a világon.

Kutatások kimutatták, hogy a női szervezetre más hatással van az alkohol, mint a férfire és ez bőven túlmutat a méretbeli különbségeken.

Szervezet víztartalma

A nők testében alacsonyabb a víztartalom, mint a férfiakéban, ez az egyik oka annak, hogy a nők hamarabb részegednek le. Nem tudják olyan hatékonyan metabolizálni az alkoholt, mint az erősebbik nem és sokkal gyorsabban jut a vérkeringésükbe.

Lebontó enzim

Tudósok kimutatták, hogy a nők szervezetében az alkohol lebontásáért felelős enzim szintje alacsonyabb. Ezt az enzimet alkohol-dehidrogenáznak hívják, és a májban termelődik az alkohol semlegesítésére.

Miközben az alkohol képes a zsírban akkumulálódni, addig a vízben feloldódva terjedhet tovább és ürülhet. Annak köszönhetően, hogy a nők testzsír aránya magasabb, víztartalma kisebb, az alkoholra adott fiziológiai válaszuk sokkal erősebb, mint a férfiaké.

Nagyobb kockázat

Azoknál a nőknél, akik rendszeresen többet isznak a kelleténél, sokkal könnyebben kialakulhat függőség és egyéb egészségügyi problémák, mint a férfiaknál. A rendszeresen alkoholt fogyasztó nők ugyanakkor sokkal hamarabb tapasztalnak májproblémákat, szívproblémákat és idegrendszeri rendellenességeket.

tudasfaja.com

loading...