Kezdőlap AKTUÁLIS Te mit fogsz viselni idén Szilveszterkor? Egyes darabok ugyanis szerencsét hozhatnak!

Te mit fogsz viselni idén Szilveszterkor? Egyes darabok ugyanis szerencsét hozhatnak!

Egyes országokban a szilveszteri viseletnek nagy jelentőséget nyilvánítanak. Úgy tartják bizonyos nemzetek, hogy annak a ruhának vagy kiegészítőnek a tulajdonságai, amit Szilveszter éjjelén viselnek, mint a szín vagy a minta, befolyásolhatja életük adott szegmenseit az Újévben.

 

A fehér szín nem maradhat el

Rio De Janeiro-ban általánosan elfogadott, hogy az Újévet valamilyen fehér viselettel köszöntik. Legyen az egy ruhadarab vagy akár egy kiegészítő. Ilyenkor az ünneplő tömeg fehérbe borítja a várost. Náluk a kiegészítőknek is fontos szerep jut. Ez alapján például egy zöld nyaklánc azt szimbolizálja, hogy egészségre vágyunk, amíg egy sárga fülbevaló a vagyon jelképe, egy piros a szerelemé és a szenvedélyé, a fehér a békéé, a lila pedig a kreativitásé. Azt mindenki maga választja ki, hogy kiegészítőként éppen mit visel aznap.

Színes és vidám darabok

A laosziaknál az Újév ünnepe a betakarítást követően veszi kezdetét. Ilyenkor a bevett szokás, hogy a lakosság apraja és nagyja is igazán színes ruhákba öltözik fel. Nem számít, hogy milyen színekre vagy milyen mintára esik a választás, a lényeg, hogy feltűnő legyen és a vidámságot sugározza. A gyerekek számára ilyenkor egy úgynevezett újévi labdajátékot tartanak, ahol a fiúk és a lányok egy nagy területen két külön sorba állnak és egymásnak dobálnak labdát oda-vissza. Úgy tartják, hogy ez a tradíció segíti őket abban, hogy megtalálják a szerelmet.

Gondosan kiválasztott fehérnemű

Az már megvan, hogy mit veszel fel idén Szilveszterre? Szuper! És a fehérneművel kapcsolatban mit gondolsz? Ha ez eddig nem járt a fejedben, megfontolhatod, hogy a Sao Pauloban élők szokásait követed és gondosan kiválasztod, hogy milyen fehérneműben köszöntöd az Újévet. Ők ugyanis abban hisznek, hogy ha odafigyelsz arra, milyen színű az alsód, akkor azzal számodra fontos dolgokat vonzhatsz az életedbe a következő évben. Például a sárga pénzt vonz, a piros pedig szerelmet.

Minden, ami pötty, kerek vagy gömb

Ebben az esetben az a lényeg, hogy az anyagi jólét elérése érdekében valami olyat kell, hogy viseljünk, amit a pénzérme alakjára enged asszociálni. Legyen szó pöttyökről, körökről vagy bármilyen hasonló alakú kiegészítőről. Ez jellemző a Fülöp-szigeteken élőkre. Ilyenkor az ételeiket is igyekeznek úgy megválasztani, hogy ezek a motívumok domináljanak közöttük.

Boszorkányüldöző maskara

Egy régi magyar szokás úgy tartja, hogy akinek az év utolsó napján ruhája maradt lógva száradni a kötélen, arra boszorkányok átka fog szállni. Ugyanakkor annak érdekében, hogy elüldözzék az ártó szellemeket, ilyenkor többen is maskarát húztak magukra.

A legfontosabb, hogy jól érezd magad

Választhatsz, akár színpompás, akár visszafogott, akár csillogó, akár valamilyen extrém kiegészítővel megspékelt öltözetet, ne feledd, az a legfontosabb, hogy jól érezd magad és önfeledten töltsd az ünnepet azokkal, akiket igazán szeretsz. Hogy ezen kívül valamilyen hiedelmet is hozzákötsz-e ahhoz, amit viselsz, a szíved joga.

loading...