Kezdőlap AKTUÁLIS Te mikor szoktál zuhanyozni, reggel vagy este? A különbség meg fog lepni!

Te mikor szoktál zuhanyozni, reggel vagy este? A különbség meg fog lepni!

MEGOSZTÁS

Az ember jellemzően akkor fürdik vagy zuhanyozik, amikor ideje van rá. Akik nem képesek reggel korábban kelni, azok szeretik este letudni a folyamatot. Mások egy intenzív edzés után tisztítják meg a testüket alaposan, míg vannak olyanok is, akik nem fordítanak különösebb gondot zuhanyzásra és akkor ejtik meg, ha már nagy szükségét látják.

A ritka higiénés gyakorlat egyáltalán nem jó szokás, tekintve, hogy fertőző betegségek forrása lehet, ugyanakkor a szociális életünket sem támogatja a legkedvezőbben az ápolatlanságunk. Emellett a tisztálkodás időpontja sem mindegy.

Fontos szempont a bőrünk és a hajunk típusa és nem utolsó sorban az életmódunk. Ezektől a tényezőktől függ, hogy mikor érdemes leginkább tisztálkodnunk.

Száraz vagy zsíros bőr?

Ha zsíros a bőröd, akkor nagy valószínűséggel reggelente mindig megtisztítod az arcodat, függetlenül attól, hogy zuhanyozol vagy sem. Ez a te esetedben nem gond, ahogy a reggeli zuhanyzás is belefér.

Ha száraz a bőröd, akkor a reggeli zuhanyzás és arcmosás komolyan csökkentheti a bőröd hidratáltsági állapotát és a természetes védőréteget is károsítja, aminek hatására a napi szennyező anyagokkal kevésbé hatékonyan tud megküzdeni és a fertőzésekre is hajlamosabb lesz. Ha lehet, kerüld a reggeli zuhanyzást.

Problémák az elalvással és az ébrenléttel

Sok ember számára igazi relaxációnak számít egy hosszú és fárasztó nap után forró fürdőt vagy zuhanyt venni és elengedni a stresszt. A forró víz azonban sokkal inkább felébreszti a testet, emeli a vérnyomást és a pulzust, emeli az anyagcsere sebességét, amit a legkevésbé akarsz elalvás előtt. Ha alvási problémáid vannak, akkor lehetőleg kerüld a késő esti zuhanyzást.

Izzasztó, fizikai tevékenység

Ha fárasztó fizikai munkát végzel, akkor mondhatni elkerülhetetlen az esti zuhanyzás. Ilyekor legjobb megtisztítani a bőrt a verejtéktől, a szennyeződésektől és megakadályozni a pórusok eltömődését, segíteni a bőr lélegzését. Ha lehet, akkor ezt ne túl meleg vízben tedd, hogy ne zavard meg az alvásod minőségét.

tudasfaja.com

loading...