Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Te is nagy kávés vagy? Akkor erről a trükkről mindenképp tudnod kell!

Te is nagy kávés vagy? Akkor erről a trükkről mindenképp tudnod kell!

Ha te is azok közé az emberek közé tartozol, akik szeretnek kávézni, akkor ezekről a szuper trükkökről tudnod kell, hogy még nagyobb élmény legyen egy csésze kávé elfogyasztása!

BESZERZÉS:

  1. Mindig megbízható helyen vásárolj kávét és légmentesen tárold. Mélyhűtőbe is teheted, de csak hosszabb időre.
  2. Soha ne tárold nyitott dobozban, mivel a nedvesség, a fény és a levegő egyaránt árt neki.

ŐRLÉS:

  1. Mindig közvetlenül főzés előtt daráld meg a szemes kávét. Így adja ki ugyanis a legtöbb aromát, mert ha levegővel érintkezik gyorsan veszít íz gazdagságából.
  2. Ha nem szeretnél a darálással bajlódni, akkor vásárolj darált kávét apró mennyiségekben, amit igyekezz 1 héten belül felhasználni.

FŐZÉS:

  1. Fontos az arány:1.8 dl vízhez 2 púpos ek. őrölt kávét tegyél. Téves az a hit, hogy kevesebb kávéval „világosabb” italt készíthetsz. Az így készített kávé kesernyés lesz, mert túlságosan kifő a babból a tartalom. Ha gyengébb kávét szeretnél, főzz normál kávét, felezd meg, és pótold ki forró vízzel. A sötétebb kávébabból főzött kávé kevesebb koffeint tartalmaz.
  2. Kávéfőzéshez használj friss vagy szűrt vizet, vagy legalább forrald pár percig, hogy a klórtartalma elpárologjon. Az este bekészített kávé sem lesz ugyanolyan finom, mint a friss, szűrt vízből főzött.
loading...