Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Takarítottál már majonézzel? Ha még nem, akkor itt az ideje, leesik majd...

Takarítottál már majonézzel? Ha még nem, akkor itt az ideje, leesik majd állad, annyira hatékony!

Biztos nem takarítottál még soha majonézzel, hiszen nem is gondoltad volna, hogy a konyhán kívül még rengeteg más dologra is alkalmazhatod!

 

 

 

 

 

A majonéz tojásból és olajból tevődik össze, amelyből a tojásban lévő lecitin vízben oldja a zsírokat, a olaj pedig szép fényessé varázsolja a felületeket. A házi majonézben megtalálható citromlé pedig extra tisztító erővel turbózza fel a majonézt.

Lássuk hol és mire alkalmazhatjuk a majonézt!

Gyűrű

Ha rászorult a gyűrű az ujjadra és nem akar lejönni róla, akkor kend be majonézzel! A benne lévő olaj segít, hogy a gyűrű fájdalommentesen és könnyen lehúzható legyen. 

Fényesítés

Ha van a lakásodban lakkozott bútor, akkor a majonézzel fényesre tisztíthatod azt. Nem kell mást tenned, mint egy majonézes puha ronggyal áttörölgetni a felületet, ami még az apróbb karcokat is elfedi.

takaritottál már majonézzel

Hajra

Mielőtt hajat mosnánk kenjük be majonézzel a hajat és várjunk pár percet. Ezzel a módszerrel puhíthatjuk, lágyíthatjuk a hajat, könnyen kifésülhető, fényesen ragyogóvá válik. Sőt, még a gyerekek hajában megbúvó fejtetűkkel is felveszi a harcot, a tojás pedig táplálja a hajat.

Ajtók

Ha nyikorog az ajtód vagy az ablakod, egyszerűen kend be majonézzel és vége az idegesítő hangnak!

Növények

A szobanövények levelei fényessé válnak és sokáig azok is maradnak, ha majonézes ronggyal áttörölgetjük őket.

Fal

Ha a gyerekek a falon élték ki kreativitásukat, nem kell azonnal festékért rohanni! Majonézzel még a zsírkréta is hamar és hatékonyan eltávolítható!

Szerző: tudasfaja.com

loading...