Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szuper megoldás lehet penész ellen a tej

Szuper megoldás lehet penész ellen a tej

Ha már kissé állott a tej, fogyasztásra alkalmatlan, ne dobd ki egyből. Mutatunk egy pótolhatatlan praktikát. Egy kevés tej segítségével könnyedén megszabadulhatsz a lakásban felbukkanó makacs penészfolttól.

 

 

 

Mint tudjuk, a tej magas hatóerővel rendelkezik, ha fű-, tinta-, bor-, vagy kávé foltot kell eltüntetni. Csak egy kis tejjel kell átdörzsölni a foltos részt, és máris olyan lesz a ruha vagy abrosz, mint új korában. Azonban a tej akkor is jó szolgálatot tesz, ha penészfolt üti fel a fejét a szekrényben tárolt ruhákon.

penész ellen tej

Néhány órára aludttejbe kell áztatni a megpenészedett ruhát, utána pedig ki kell mosni a megszokott módon.
A borfoltra forrásban levő édes tejet kell ölteni, kissé átdörzsölni vele, majd kiöblíteni vízzel, és ki kell mosni a ruhát, abroszt.
Ha kiömlött a tinta, vagy foltot hagyott táskában, ruha zsebén, tejjel kell áztatni egy ideig, majd kimosni hagyományos módon.
A tejet bármilyen folt eltüntetésére megpróbálhatjuk, a lényeg, hogy a lehető legtöbb időt áztassuk a piszkos anyagot a tejben, utána pedig alaposa mossuk ki. Ha elsőre nem sikerül a tökéletes foltmentesítés, többször is alkalmazhatjuk egymás után a tejes módszert.

Szerző: tudasfaja.com

loading...