Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szórj fahéjat a porszívóba és leesik majd az állad!

Szórj fahéjat a porszívóba és leesik majd az állad!

Senki szem szeret takarítani, főleg akkor nem, ha a lakás jó nagy és akár több, mint egy óráig is eltarthat, mire a végére érünk.

Ahhoz viszont, hogy tiszta és igényes környezetben éljünk, heti egy alkalommal ajánlott egy kisebb takarítást végezni, ami tartalmazza a portörlést, a porszívózást és a felmosást is. Ezzel nem csak a szféránkat tehetjük komfortosabbá, hanem az egészségünk érdekében is tehetünk egy lépést, ugyanis a sok por és a rossz levegő károsan hat az egészségünkre, akár allergia vagy asztma kialakulásához is vezethet.

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy miért ajánlott szódabikarbónás vízzel felmosni, most pedig eláruljuk azt a házi praktikát is, hogy miért szórjunk egy kevés fahéjat a porszívóba takarítás előtt!

Ezért szórj fahéjat a porszívó zsákjába!

Ha te is észre vetted már, hogy porszívózás során számos kellemetlen szag kerül a levegőbe, ami után ismét szellőztetned kell, akkor takarítás előtt a porszívó zsákjába szórj egy evőkanál őrölt fahéjat, ami segít megakadályozni a kellemetlen szagokat és kellemes, édeskés illattal lepi be a helyiséget, ahol épp takarítasz.

Ugyanilyen hatásos lehet a szódabikarbóna is, ebből is szintén egy evőkanállal tegyünk a porzsákba és nem kell a kellemetlen porszagtól szenvednünk!

Szerző: tudasfaja.com

loading...