Kezdőlap AKTUÁLIS Szomorú hírt jelentett be a csatorna Sas Józsefről

Szomorú hírt jelentett be a csatorna Sas Józsefről

Évek óta elképzelhetetlen a szilveszter Sas József (80) kabaréja nélkül.

A humorista az esztendő végéhez közeledve mindig éjt nappallá téve dolgozott azon, hogy a nézők hatalmas kacajjal búcsúzzanak az óévtől és köszöntsék az újat. A Blikk információi szerint azonban idén a humoros műsorszámnak évek óta otthont adó ATV-ben nem számítanak arra, hogy az év eleji agyvérzése óta kórházban lábadozó nagy nevettető új műsorral tér vissza a képernyőre.

– Sas Józsefminden év elején jelzi, hogy számíthat rá a csatorna, tele van ötletekkel és készül az új kabaré, mindig mindenkit megnyugtat, hogy lesz min nevetni. Idén azonban erre nem került sor, ami persze, érthető is, hiszen sajnos az egészsége nincs a legjobb állapotban. Érthető hát, hogy nem akar ezzel foglalkozni, így mi sem számolunk azzal, hogy lesz szilveszterkor új Sas-kabaré – tudtuk meg az ATV egyik bennfentes munkatársától, aki azt is elárulta: ismétlések ugyan adásba kerülnek, de hogy mikor állhat Sas József újra színpadra, senki sem tudja.

Sas József az év eleji, thaiföldi nyaralásán lett rosszul, egy hónapig tartott, mire egy különgéppel haza tudták szállítani. Azóta is lábadozik.

– Megállapították, hogy kétoldali agyvérzésem volt. Szerencsére a beszédközpontom nem sérült, a csapás, ha szabad így mondani, a bal oldalamat érte – nyilatkozta a kabarékirály nemrég a Story magazinnak.

– Hosszú-hosszú gyógyulási folyamat lesz ez, hogy újra használni tudjam a bal kezem és a bal lábam, hogy olyan legyen minden, mint régen. Egy pillanatra sem adom fel, a lelkem erős, és remélem, a testem is megerősödik, így visszatérek a közönségemhez.

Mivel agyvérzés után a teljes felépülés hossza hónapokban, de akár években is mérhető, érthető, hogy a csatorna vezetése egyelőre nem szeretné Sas Józsefet munkával kapcsolatos egyeztetéssel zavarni.– Nyilván nagyon várjuk vissza Sas Józsefet, de most a legfontosabb a mielőbbi gyógyulása, ezért munkaügyekkel egy darabig nem zaklatjuk. Jó egészséget kívánunk neki, minden más várhat! – jelentette ki Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója, akinek persze, van lehetősége arra, hogy – az elmúlt években hatalmas sikerrel játszott eddigi kabarék anyagaiból válogatva – műsorra tűzzön egy ismétlést.

Vissza akart vonulni

Többször akart már visszavonulni Sas József egyre gyengülő egészsége miatt. Legutóbb ősszel jelentette be: abbahagyja a fellépéseket. Végül úgy döntött, csökkenti fellépései számát, havi egy-kétszer színpadra lép. Próbált pihenni, ám nem sokkal a nyolcvanadik születésnapja után az élet közbeszólt, így most minden energiáját a gyógyulására fordítja.

loading...