Kezdőlap AKTUÁLIS Szívszorító részletek derültek ki a csobánkai balesetben elhunyt 3 éves kislány tragédiájáról

Szívszorító részletek derültek ki a csobánkai balesetben elhunyt 3 éves kislány tragédiájáról

Hiába érkezett a gyors segítség, életét vesztette a csobánkai tragikus balesetben megsérült, majd mentőhelikopterrel kórházba szállított hároméves kislány.

A leányfalui család, az anya és kislánya épp Pilisvörösvárra tartott, amikor – a család ismerőse szerint – a veszélyes, kanyargós és töredezett útszakaszon valami megdobhatta az autójukat, így frontálisan ütköztek a szemből érkező járművel.

A balesetben a kislány és az édesanyja is életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, a gyermeket mentőhelikopterrel a Heim Pál Kórházba szállították. A kislány édesapja külföldön volt a baleset idején, amikor értesítették, azonnal indult haza, hogy a kórházban a kislányával lehessen, de mire odaért, már elbúcsúzni sem tudott a gyermekétől, mert az olyan súlyosan megsérült, hogy a szíve nem bírta, és feladta az életért folytatott küzdelmet – mesélte megtörten, könnyek között a Blikknek a család egyik barátja, akitől azt is megtudtuk, hogy az édesanya mindig lelkiismeretesen odafigyelt imádott kislánya biztonságára az autóban is, amikor utaztak.

– Mindig volt gyerekülés a kocsijában, és minden alkalommal be is kötötte a gyereket! – folytatta az ismerős.

A gyermek édesanyja, aki szintén súlyos koponyatörést szenvedett, válságos állapotban van, az életéért küzdenek az orvosok. Belegondolni is borzalmas, mit érezhet majd, ha felépül és szembesül a tragédiával, hiszen láthatóan ez a kislány volt a mindene.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, a tragikus baleset november 20-án, a délutáni órákban Csobánka külterületén történt. A balesetben megsérült hároméves kislány segítségére mentőhelikopter érkezett, ami közvetlenül a Heim Pál kórház sürgősségije előtt, az Üllői úton landolt. A forgalmas útszakaszt a mentőhelikopter biztonságos földet érésének érdekében gyalogos mentődolgozók zárták le. A mentőszolgálat a Facebookon köszönte meg az autósok hozzáállást.

Rekordszámú halálos baleset

Az Országos Rendőr-főkapitányság megdöbbentő adatai alapján idén októberben mintegy ötvenen vesztették életüket közúti balesetben. A balesetek őszi hónapokban történő ugrásszerű növekedése miatt a rendőrség vörös kódot adott ki, hogy így figyelmeztesse a közlekedőket a biztonságosabb vezetésre.

A statisztikai adatok szerint a szerencsétlenségek több mint kilencven százaléka figyelmetlenség, szabályszegés és felesleges kockázatvállalás miatt történik. A tavalyi évben összesen hat gyermek vesztette életét közúti balesetekben.

Forrás

loading...