Kezdőlap AKTUÁLIS Szívszorító kép terjed a neten egy önkéntes tűzoltóról – Annyira büszkék vagyunk...

Szívszorító kép terjed a neten egy önkéntes tűzoltóról – Annyira büszkék vagyunk rá!

Jani Sahamies egy 43 éves svéd férfi, aki Ålberga-ból való és önkéntesen tűzoltóként tevékenykedik. A róla készült kép futótűzkén terjed a neten és mindenki tiszteletét kivívja iránta.

Jani-nak és feleségének Sylvia-nak nemrég született meg a legkisebb gyermeke. Bár a kislány még csak 3 hónapos, a férfi ennek ellenére mégis felkerekedett, hogy egy nagy erdőtűzben segédkezzen, amely Ljusdal-ban tört ki.

A férfi megszakította a családi nyaralást csak azért, hogy önkéntes munkát végezzen egy számára fontos ügyben. Bár nagyon várta már a család, hogy együtt lehessenek, Jani mégis nagy áldozatra adta a fejét.

Sylvia Sahamies, Jani felesége a következőt nyilatkozta:

“Ez a munka nem tűr halasztást. Ha hívást kapnak, menniük kell. Nem is volt kétséges, hogy Jani útnak indul.”

Hatalmas büszkeség

A férfi több napig is távol volt otthonról és a felesége csak reménykedett benne, hogy néha pihenni is tud. Azt viszont nem tudta, hogy mikor láthatja a férjét újra.

“Időnként küldött üzenetet és megkérdezte, hogy minden rendben van-e a gyerekekkel, de sokat nem tudtam meg róla. Én nem akartam hívni, hiszen tudtam, hogy mennyi dolga akad.”

Ez a kép néhány hete készült Jani-ról és kislányáról egy gyakorlat során. Hamar el is terjedt a neten.

Amikor ezt a pillanatot meglátta Sylvia, ahogyan férje gyengéden tartja a gyermeküket, sok mindent átgondolt. Rájött, hogy mennyire törékeny az élet és hogy a férje ezt az élet védelmének eszméjében teszi. Minden egyes élő emberért a világon.

Teljesen ingyen teszi mindezt

Mivel Jani önkéntes, ezért a munkájáért nem kap semmilyen pénzbeli elismerést. A helyi egység tagja és bármikor hívhatják, amikor szükség van az segítségére.

Syvlvia a fotót férje tiszteletére osztotta meg a Facebookon, amely rengeteg reakciót, kommentet és megosztást kapott.

A képpel szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a körültekintés és az óvatosság, a tűzrakással kapcsolatos tilalmak betartása.

Bár nem minden eldobott szemét képes tüzet okozni, egyáltalán nem helyes dolog, hogy bármit is eldobjunk az erdőben, ami nem oda való. Vigyázzunk a természetre, a környezetünkre, az életünkre.

tudasfaja.com

loading...