Kezdőlap AKTUÁLIS Szívszorító: 700 milliós kezelésre lenne szüksége Levinek is, 1 hónapja maradt!

Szívszorító: 700 milliós kezelésre lenne szüksége Levinek is, 1 hónapja maradt!

A lassan két éves Levinek ugyanaz a kezelés kellene, mint Zentének.

Ami Zentééknek sikerült, talán sikerülhet Leviéknek is: a kisfiúnak ugyanolyan kezelésre van szüksége mint sorstársának, akinek két hét alatt összejött adományokból a 700 millió forint.

Leventét Szabó Zsófi mutatta be Instagram-oldalán.


Zente családja pedig a sikeres összefogást követően megosztották a többi rászoruló, SMA-ban szenvedő gyerek (és felnőtt) képeit, illetve a számlaszámait, amiken keresztül segíteni lehet rajtuk. Itt bukkant fel a kis Levente fotója.

Levit szintén SMA-val diagnosztizálták, csak őt a 2-es típussal. Ez azt jelenti, hogy míg Zente ülni sem tudott volna magától, addig ez Levinek egyre jobban megy, járni viszont kezelés nélkül valószínűleg sosem fog tudni. A kisfiúnak a betegség egyébként már a légzéshez szükséges izmaira is kihatott, így – ahogy a Facebook oldalukon olvasható – „az otthoni lélegeztetés is a mindennapjaink részévé vált.”

Levi viszont igazi kis hős, SMA-betegként az egyetlen Magyarországon elérhető kezelést, a Spiranza nevű gyógyszert kapja. Ez az eljárás viszont csak akkor működik, ha egyenesen az ágyéki gerincbe adják be. Levente pedig már a negyedik ilyen műtétjén van túl. A kisfiú szülei azonban szeretnének mindent megtenni a gyerekükért, így Zente sikerén felbuzdulva arra jutottak, hogy ők is megpróbálkoznak az adománygyűjtéssel, és kipróbálják az amerikai gyógymódot.

Ám van egy kis akadály: Levi decemberben lesz két éves, így az egész akcióra összesen egy hónap maradt.  „Próbálunk a lehető leggyorsabban utánajárni, hogy ő is kaphatja-e a Zolgensma kezelést. Ha igen, 700.000.000 Ft-ra lesz szükségünk, aminek összegyűjtésére egy hónapunk lesz, október. Novemberben már utaznunk is kellene a kezelésre” – írta Levi családja.

Ha mégsem kaphatja meg a kisfiú a Zolgensmát, akkor is szükség lesz a jótevők adományaira, hiszen rengeteg dolgot kell elvégezniük: „szeretnénk kihasználni az összes rehabilitációt, ami Levin segíthet. Segédeszközöket kell vásárolnunk a mindennapok megkönnyítéséhez, az eddigi eredmények továbbfejlesztéséhez. A házunkat teljes egészében akadálymentesíteni kell” – olvasható a posztban.

Ha te is segítenél, katt a fenti posztra, ott megtalálod az információt az adományozás részleteiről. Szurkolunk neked, Levi!

loading...