Kezdőlap AKTUÁLIS Szilveszteri babonák és szokások. Erre ügyeljünk az óév utolsó napján!

Szilveszteri babonák és szokások. Erre ügyeljünk az óév utolsó napján!

Nearly Twelve O'clock Midnight,New Year Concept.

Tudjuk, hogy még a Karácsony sem érkezett el, de semmi gond. Jó időben felkészülni a Szilveszterre is, hiszen ilyenkor még az is babonás lesz, aki amúgy egy előtte áthaladó fekete macskát észre sem vesz. Felsorolunk nektek néhányat az újévi hagyományokból, hogy legyen időtök előre tervezni-szervezni és bevonzani a kívánt dolgokat a következő évre!

Lássuk!

 

Mi a helyzet a házimunkával?

A mosást és a teregetést ezen a napon hanyagoljuk, a kinn száradó ruhákat is vegyük szépen be, mert szerencsétlenséget hozhatnak.

Ne adj kölcsön semmit az év utolsó napján, mert az a következő évben már nem fogod újra látni.

Ilyenkor tiltották a varrást és a fonást is, mert úgy tartották, azzal is elszáll a jószerencse.

Az óév utolsó napján még érdemes körülnézni az éléskamrában, és amiből hiány van, azt gyorsan beszerezni, így biztosítva, hogy az újévben mindig bőség legyen.

Újév első napján ne legyünk túl aktívak a házimunkát illetően. Legalábbis a szemetet semmiképp ne vigyük ki, mert azzal a szerencsénket is kidobjuk.

Ételek és italok. Mit fogyasszunk és mit ne?

Szilveszter napján nem érdemes fogyasztani semmilyen halat, mert vele együtt a szerencsénket is hagyjuk elúszni.

Emellett a baromfikat is mellőzzük, mégpedig abból az okból, hogy ezek a jószágok kikaparhatják a szerencsénket. Lehet, hogy a pulyka az egyik kedvenc húsunk, de próbáljuk hanyagolni másnapra, mert különben haragot hívunk az életünkbe.

Bármekkora is a társaság és bármennyit is eszünk, arra nagyon figyeljünk, hogy az asztalon egy kevés étel maradjon meg Újév első napjára, így biztosítva azt, hogy a következő évben mindig legyen elegendő mindenből.

A megszorítások után pedig nézzük, hogy miket érdemes ilyenkor enni!

Csináljunk ilyenkor leveles tésztából rétest, hogy az életünk és szeretteink élete is hosszúra nyúlhasson vele együtt.

Jó dolog ilyenkor sertéshúst vagy malachúst enni, mivel az előbbi kitúrja számunkra a szerencsét, az utóbbi pedig biztosítja nekünk, hogy egész évben malacunk legyen!

Ha Szilveszterkor felszeletelünk egy egész kenyeret, akkor biztosak lehetünk benne, hogy Újévben mindig lesz elég kenyér az asztalunkon.

Jó szerencsét és jólétet hoz az következő esztendőbe, ha ilyenkor hüvelyest, elsősorban lencsét eszünk. Minél több lencseszemet, annál jobb. Ha nem kedveljük annyira a lencsét, más hüvelyes is megteszi, de a lencséből érdemes akkor is pár szemet a zsebünkbe tenni, hogy sose legyen üres a zsebünk az Újévben.

Fogyasszunk valamilyen gyümölcsöt. Elsősorban vagy egyebek mellett almát is, amivel nemcsak jó egészséget, de sikereket is hívunk az életünkbe. Ha megszámolod ilyenkor, hogy hány magot tartalmazott az alma, számíthatsz rá, hogy annyi nagy siker fog érni a következő évben.

Ne feledkezzünk meg a pezsgővel való koccintásról sem, ami a jó szerencsét és gazdagságot hoz majd számunkra. Ha nem vagy pezsgős, egy korty is megteszi!

Egészségünkre!

Az Szilveszter éjszakai kütyüknek, mint a trombita vagy a tűzijáték, a szórakozáson kívül más céljuk is van. Ha ilyenkor nagy zajt csapunk, akkor elűzhetjük az ártó szellemeket, a balszerencsét és a betegségeket is.

Ha teheted, akkor az Újév első napján zuhanyozz le hideg vízzel, így egész évben egészséges leszel. Mellesleg a rendszeres hideg vizes zuhanynak valóban bizonyítottan is jótékony hatása van.

Mi a helyzet a szerelemmel?

Ha a pároddal esetleg nem egy helyen szilvesztereztek, akkor löttyints ki egy kevés pezsgőt a földre éjfélkor, hogy a következő évben boldogok legyetek.

Ha Szilveszter éjfélkor csókot adsz és kapsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy a következő éved nem lesz magányos.

Az angoloknál hagyománya van ilyenkor a fagyöngynek. Ha a párok alatta adnak csókot egymásnak, boldog lesz az Újévük.

A szingli lányok a hagyomány szerint régen gombócot gyúrtak és mindbe tettek egy papír fecnit, amelyeken potenciális férfinevek szerepeltek. Főzéskor, amelyik elsőként felbukkant, feltehetően az lett a jövendőbelijük.

Figyeld meg, ha Újév első napján férfitól érkezik telefonhívásod először, akkor valószínűleg közel a házasodásod ideje, viszont ha nőtől, akkor a következő évben még nem számolhatsz esküvővel.

loading...