Kezdőlap AKTUÁLIS Szétválasztott sziámi ikrek: Rabeya egy friss fotón mosolyog, Rukaya viszont életveszélyben van

Szétválasztott sziámi ikrek: Rabeya egy friss fotón mosolyog, Rukaya viszont életveszélyben van

Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Friss hírek érkeztek a múlt héten sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek állapotáról: Rabeyáról csupa jó hírekkel szolgált a a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, Rukayának viszont speciális láza van.

Mint megírtuk, a magyar orvoscsapat által végzett maratoni műtét után 5 nappal magához tért Rabeya, akinek állapota biztató, mozgatja a végtagjait, felismeri az édesanyját, figyeli a környezetét. A gyermek azóta egész mondatokban beszél, mosolyog és szájon át eszik.

Rabeya mosolyog / Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Testvére, Rukaya továbbra is altatásban van, de már önállóan lélegzik.

A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy olyan összetett és hosszadalmas műtét után, mint amilyen a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás volt. Ám mivel a paraméterei és a leletei problémát jeleztek az utóbbi napokban, orvosaink tesztet végeztek nála, amely pozitív eredményt mutatott. A következő napokban valószínűleg kiderül a fertőzés kimenetele, addig sajnos életveszélyről beszélhetünk – írja Rukaya állapotáról a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

Közölték továbbá, hogy az ikrek szétválasztó műtétsorozatának koordinátora, dr. Pataki Gergely, a végső szétválasztást vezető dr. Csókay András, illetve az aneszteziológiai team vezetője, dsr. Csapody Marcell jelenleg is Dakkában vannak a kicsikkel.

RABEYA MOSOLYOG, BESZÉL ÉS ESZIK, RUKAYÁNAK SPECIÁLIS VÍRUSOS LÁZA VAN

Egy pillanatra sem viszik el testvére mellől Rabeyát (3), a fejüknél összenőtt és a múlt héten sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyikét. 

Forrás:blikk.hu

loading...