Kezdőlap EGÉSZSÉG Számos betegségre gyógyír ez a levél, mégsem ismerjük!

Számos betegségre gyógyír ez a levél, mégsem ismerjük!

Ki nem evett volna már életében az ízletes gyümölcsből, a mangóból? Fontos, hogy beillesszük az étrendünkbe, hiszen nagyszerű egészségügyi hatásokkal rendelkezik. A gyümölcs levelét is fel lehet használni, hiszen ez is igazán egészséges. Főzzünk mangó teát, és élvezzük csodálatos gyógyhatását!

A mangó nagyon gazdag C-vitaminban, különböző ásványi anyagokban, rostokban, antioxidánsokban. Levelében sok a B-, és C-vitamin, flavonoid és fenol.

A mangólevélből készült tea ajánlott:

1. Légúti betegségek ellen

A szárított levélből főzött tea gyógyítja a különböző légúti betegségeket, a megfázást, és a bronchitist is. Segítségével a köhögéstől, és a torokfájástól is gyorsan megszabadulhatunk.

2. Szabályozza a vérnyomást

Csökkenti a szívinfarktus, és a stroke kialakulásának kockázatát, normalizálja a vérnyomást. Csak a fiatal, még kissé éretlen levelek rendelkeznek vérnyomás szabályozó hatással.

3. Feloldja a vesekövet

A szárított leveleket, vagy belőlük őrölt port hagyjuk ázni egy éjszakán át, majd igyuk meg a leszűrt folyadékot. Ez rövid időn belül feloldja a vesekövet.

4. Cukorbetegség ellen

Antocianin tartalma miatt a gyerekkorban kialakult cukorbetegség, és a betegség következtében kialakult szemkárosodás is gyógyítható a mangólevél őrleményből készült teával.

Szerző: tudasfaja.com

loading...