Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szabaduljunk meg a penészfoltoktól. Íme egy 2 alapanyagot igénylő hatékony szer!

Szabaduljunk meg a penészfoltoktól. Íme egy 2 alapanyagot igénylő hatékony szer!

A legtöbb lakásban, főként a nedves helyeken, jelen van a penész és idővel szép kis telepeket hoz létre, ami nem csak kellemetlen, de még az egészségre is káros, főleg ha légzési, vagy asztmás panaszaink vannak.

Sőt, a mosógépeket is rendszerint megtámadják a penészgombák, amelyektől jobb ha megszabadulunk, mert különben a tiszta ruhákra is átkerül.

Most egy olyan egyszerű módszert ismertetünk, amellyel gyorsan megszabadulhatunk a penésztől, sőt olcsóbban is megússzuk, mintha az üzletből vennénk egy drága és a környezetre ártalmas vegyszeres készítményt.

Ausztrál kutatók még az 1920-as években fedezték fel, hogy a teafa olaja rendkívül erős természetes fertőtlenítőszer, így szinte az összes kórokozót, kártékony gombaspórát képes elpusztítani. Egy újabb kutatás szerint a teafa olajával kezelhetjük a légzési betegségeket, a köhögést, a bőrirritációt, égési sérüléseket, vagy épp a korpás fejbőrt. És igen, nagyszerűen megszabadít a penészfoltoktól is.

A következő keverékkel minden penészes felületet megtisztíthatunk.

Nézzük, mit kell tenni!

Keverjünk el 2 teáskanál teafa olajat 2 bögre vízben, majd az egészet töltsük bele egy szórófejes flakonba. Fújjuk be a penészes sarkokat, a mosógép belsejét. Pár percig hagyjuk hatni, majd utána egy száraz ronggyal töröljük le. Ennél egyszerűbb és hatékonyabb penészirtó készítmény nem létezik!

Szerző: tudasfaja.com

loading...