Kezdőlap EZOTÉRIA Stresszes vagy? Íme 6 módja hogyan csökkentheted!

Stresszes vagy? Íme 6 módja hogyan csökkentheted!

Közismert, hogy az emberek minden probléma fellépését követően stresszelnek. A stressz velejárója a feszültség. Amikor így érezzük, érdemes tudni, hogy az ideiglenes felfogás nem teljesen igaz és valós, ha előtte végeznénk egy gyors elme-futtatást a stresszt nem vonzanánk az életünkbe!

Számos mód létezik a stressz csökkentésére, íme néhány:

Lélegezzünk!

Ha különösen stresszes napunk van, álljunk meg egy pillanatra, álljunk meg egy pillanatra, vegyünk egy nagy levegőt, és agyban számoljunk egy lassan 10-ig. A mély lélegzet ugyanis üzenetet küld az agynak, hogy pihenjen az idegrendszer. A mély légzés oxigént juttat a vérbe, ezáltal fokozza a vérkeringést végtagjainkban. Ha ez segít enyhíteni az izomfeszültséget, meglátjuk megnyugszik az elménk.

Mozogjunk!

Az egyik legjobb stresszoldó. Sok ember azonban nem veszi észre, hogy a stressz csökkentésének ezen módja nem egyenlő azzal, hogy megöljük magunkat az edzőteremben. Mozgás hatására felszabadulnak az endorfinok, egy mozgás gyakorlat pedig segít megnyugtatni az elmét.

Jógázzunk!

A jóga mindamellett, hogy idegnyugtató hatással bír, segít a fókuszált légzést, a test nyújtását, javítja az egyensúlyt, a vérkeringést, mindamellett pedig nagyszerű családi illetve társas programként is szolgál. A krónikus stresszben élők rendszeresen jógáznak, megteremtve ezáltal a szellemi jólétet.

Együnk helyesen!

A tény az, hogy azok vagyunk, amit eszünk. Az emberek többsége nincs tudatában annak, hogy a cukrok, excitotoxinok, és egyéb káros vegyi anyagok milyen káros hatással vannak az agyra. Első lépés: megtörni a ciklust. Próbáljunk szervezetünkbe több zöldséget vinni brokkoli, sárgarépa vagy zeller formájában. Emellett próbáljunk meg cukros ital helyett meginni két pohár vizet.

Teremtsünk szép környezetet!

Amikor stresszesnek érzed magad, csukd be a szemed pár percre, engedd el a fantáziád, és képzeld el magad valami gyönyörű helyen! Párosítsd mindezt a fent említett légzőgyakorlatokkal.

Menjünk a szabadba!

Kérdezd meg magadtól: “Milyen gyakran töltök több mint egy órát kint ? “A válasz talán meglepő. A friss levegő, a természet, a táj, az állatok mind-mind pozitív hatással vannak ránk. Hagyjuk a lakásban telefonjainkat, laptopjainkat, csak mi és a természet legyünk. Sétáljunk egyet a közeli parkban, vagy csak egyszerűen üljünk ki a kertünkbe! Amikor visszatérünk a “szellem-frissítést” követően a lakásba garantáltan érezzük majd a változást!

loading...