Kezdőlap AKTUÁLIS Sopronban már leesett a hó – Itt lehet havazásra még számítani

Sopronban már leesett a hó – Itt lehet havazásra még számítani

Tényleg megérkezett a tél: Sopronban már le is esett a hó!

Havas háztetők látványa fogadta ma reggel a soproniakat: úgy tűnik, vége az enyhe időnek, beköszönt a tél.

Ma az ország több területén is lehet számítani vegyes halmazállapotú csapadékra – eső, havas eső, hó egyaránt hullhat bizonyos helyeken.

Többnyire borult lesz az ég, keleten döntően eső, a Nyugat-Dunántúlon inkább hószállingózás, gyenge havazás valószínű, majd délutántól egyre kevesebb helyen fordulhat elő csapadék. A csapadék mennyisége nem lesz jelentős.

Az északkeleti tájakon megélénkülhet az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 8 fok között várható, északkeleten az 5 fok feletti értékekkel. Késő este -1, +4 fok valószínű.

Kedden délnyugat felől egy mediterrán ciklon hoz jelentős csapadékot, mely leginkább eső formájában hullhat le, de nyugaton, északnyugaton havas eső, havazás is várható. Sokfelé élénk, erős lesz a keleties szél. Délután 1-10 fok valószínű, nyugaton lesz hidegebb.

Közben az Időkép is megosztott néhány képet az ország különböző területeiről:

Zalaegerszegen egész éjjel havazott, így reggelre szinte teljesen fehérbe borult a táj. A legnagyobb fennakadást a térségben az okozza, hogy Zalaegerszegtől néhány kilométeren át 200 méterig csökken a látótávolság – írja az MTI.

Budapesten Normafáról adott ki fotókat az MTI: az autókon, a közlekedési táblákon és a fákon is megmaradt a hó. Galériánkban mutatunk fotókat az idei első havazásról!

 

loading...