Kezdőlap AKTUÁLIS Sokkoló diagnózist közölt az orvos Lajcsival: azonnal megkezdték a kezeléseket

Sokkoló diagnózist közölt az orvos Lajcsival: azonnal megkezdték a kezeléseket

Lagzi Lajcsi neve mindenki számára ismerősen cseng az országban, a mulatószenészt már trombitája nélkül is nehéz lenne elképzelni, nemhogy az egész zenei karrierje nélkül. A sztár azonban most szörnyű hírt kapott: elveszítheti életének egyik legfőbb kulcsát, a hallását – írja a Story magazin.

 

A sztárral egy specialista közölte a rossz hírt: ha nem hagy fel a koncertezéssel és a zenéléssel, akár teljesen elveszítheti a hallását. Lajcsi fülére az évtizedekig tartó koncertezés volt káros hatással: olyan súlyos halláskárosodást szenvedett, hogy csak műtéti beavatkozással, vagy hallókészülék viselésével menthető meg a hallása.

A mulatós királya a nyári turnéja során észlelte először, hogy valami baj van, először csak a magas hangokat nem hallotta a fellépés közben, de később kiderült nagy lehet a baj: a hallásproblémák elkezdtek a hétköznapi életében is jelentkezni.

„Nem is foglalkoztam vele, noha idegesített és zavart, később pedig már egyre többször kérdeztem vissza a családi ebédeknél, mert nem hallottam jól, amit mondanak, és azon kaptam magam, hogy beszélgetés közben próbálok szájról olvasni” – meséli az eset után azonnal orvoshoz forduló énekes.

A fül-orr-gégész sokkoló hírt közölt az énekessel:

Azt mondta, már most komoly halláskárosodásom van, leginkább az akusztikai hallásom sérült. Műtéttel vagy segédeszközzel, vagyis hallókészülékkel lehet rajta segíteni, de ami a legfontosabb: sürgősen abba kellene hagynom a koncertezést, mert meg is süketelhetek.

A diagnózis természetesen sokkolta Lajcsit, hiszen egy zenéz nem veszítheti el a hallását. A hallókészülék viseléséről hallani sem akar, hiú embernek tartja magát, nem akar így emberek előtt mutatkozni. Sőt, elmondása szerint még az olvasáshoz és vezetéshez használt szemüvege is zavarja.

Az énekes korábban küzdött más egészségügyi problémákkal, ugyanis a sok idegeskedés teljesen tönkretette. Akkor megfogadta magának, igyekszik kerülni minden olyan szituációt amitől ideges, stresszes lehet.

Az emberek szerinte nem szokták komolyan venni, ha egy kicsit sípol vagy zúg a fülük, de neki a szakmájában teljesen mást jelent a hallás:

…egy zenésznek mindennél fontosabb hogy halljon, sőt, tökéletes hallása legyen. Ha úgy tetszik, ez az egyik munkaeszközöm…

– mesélte el a Story magazinnak.

Mivel az énekes nem szeretne sem kés alá feküdni, sem pedig hallókészüléket viselni, ezért új lehetőségek után nézett, és talált is egy opciót: hallott egy különleges hangterápiáról, amit Malajziában mesteri fokon művelnek: a kezelés során a hasra fektetett páciens hátára különböző méretű edényeket helyeznek el, majd ezeket szólaltatják meg különböző fém és fa ütőkkel. Az így keletkező hanghullámok a sejtekig hatolnak, így gyógyítják azokat – meséli bizakodva Lajos, aki úgy gondolja, semmi veszíteni valója nincsen, ha ad egy esélyt a kezelésnek.Az énekes azóta kiutazott Malajziába, ahol több kezelésen is átesett, és bár kijelenteni nem tudja biztosan, hogy nem a gyógyulni akarás szól belőle, de szerinte már most javult az állapota. Valós következtetést csak a kezeléssorozat után tud majd levonni, de amennyiben úgy érzi, hatásos volt, újabb és újabb kezeléseken vesz részt az országban.

Az interjú végén elmondta: mindent megtesz azért, hogy továbbra is zenélhessen, de a hallása is megmaradjon.

… ha kell, a világ végéig is elutazom, ha ott tudnak csak meggyógyítani! – zárta a beszélgetést a mihamarabb gyógyulni kívánó zenész.

loading...