Kezdőlap AKTUÁLIS Segítsünk Zentének, a 1,5 éves kisfiúnak, hogy megélhesse a 2. életévét…

Segítsünk Zentének, a 1,5 éves kisfiúnak, hogy megélhesse a 2. életévét…

Zentének még fél éve van arra, hogy megkapja a drága orvosi kezelést, ugyanis 2 éves korig alkalmazható ez az eljárás.

A világ legdrágább gyógyszerére van szüksége egy magyar kisfiúnak, Zentének. Zente egy ritka genetikai betegségben szenved: gerincvelő eredetű izomsorvadásban, annak is a legsúlyosabb válfajában, az SMA1-ben. Az ilyen betegséggel született gyermekek általában a 2 éves kort sem érik meg.

Nemrégiben engedélyezték a Zolgensma elnevezésű gyógyszert, amelynek egyszeri kezelésével egy olyan vírust juttatnak a szervezetbe (génterápia), amely kijavítja azt a génhibát, amely az SMA1 betegséget okozza. Ez a gyógyszer jelenleg a világ legdrágább gyógyszere, 2,1 millió dollárba, azaz közel 700 millió Forintba kerül.

Zente szülei megpróbálják a lehetetlent: összegyűjteni ezt az összeget! Ami nehezíti a dolgot, hogy ez a kezelés csak a gyermek két éves koráig alkalmazható, tehát összesen FÉL ÉV áll a rendelkezésükre (Zente februárban tölti a 2 évet).

A közösségi médián futótűzként terjed Zente esete, 1 millió embert keresnek, aki 700 Ft-al támogatná a kisfiút és családját.

700.-Ft sok embernek semmi, nekik a minden. Segítsünk, együtt! ❤️

Reméljük, hogy sokan csatlakoztok! 🙂

Oldaluk: https://www.facebook.com/Zente-SMA-1-Baby-350892568989729/
Kérnénk mindenkit, hogy akit érdekel, hogy mi történt idáig velük és mi fog ezután történni, kövessék az oldalt. A félreértések elkerülése végett. Zente oldalán lesz tájékoztatás folyamatosan!

loading...