Kezdőlap AKTUÁLIS Schobert Norbi: Ez a valódi oka annak, amiért a 47 éves fitneszguru...

Schobert Norbi: Ez a valódi oka annak, amiért a 47 éves fitneszguru visszavonul!

MEGOSZTÁS

Az idén 47 éves Schobert Norbi visszavonhatatlanul beírta magát a magyar fitnesz és egészséges életmód világának történelmébe. Norbi, aki 25 éves aerobik-oktatói múltat tudhat a háta mögött, februárban bejelentette, hogy visszavonul a sporteseményeken való szerepléstől és nem fog többé nyilvános órákat tartani.

Az egész ország által ismert fitneszguru a május 26-án megrendezésre kerülő nagyszabású eseményen, a Fitbalance-on fogja utoljára megmozgatni a nagyközönséget egy búcsúóra keretében. Ezután legfőképp a családjával és az üzlettel szeretne foglalkozni.

Schobert Norbi volt az, aki 2004-ben elsőként hozta be hazánkba a szénhidrát csökkentett táplálkozást és a hozzá kapcsolódó élelmiszereket, amely azóta egy óriási vállalkozássá nőtte ki magát és vezetése teljes embert kíván.

A feleségével, Rubint Rékával a mozgásnak és az egészséges életmódnak szentelték életüket és Norbi elmondása szerint már-már túlzásba is vitték. 2012-ben fény derült rá, hogy Norbinak komoly szívbetegsége van, amellyel kétszer meg is műtötték, ugyanakkor porckorong kopástól is szenved. Ma már azt vallja, hogy a túlzott testedzés sem célravezető. A heti 3-4 alkalmas testmozgás elegendő kell, hogy legyen.

Igazából csak a szerepemtől búcsúzom el. Edzeni fogok a továbbiakban is, de órákat a jövőben már nem tartok. írja a femcafe.hu

Réka elmesélte, hogy a szívműtéte óta Norbi élete teljesen új irányt vett. Sokkal többet van otthon és a gyerekekkel is sokat foglalkozik. Ez nagy segítséget jelent a feleségének, aki továbbra is tart edzéseket szerte az országban.

Norbi elmondta, hogy ugyan már nem akar intenzíven szerepet vállalni a sportéletben, motivációs tréningeken és életmóddal kapcsolatos előadásokon még találkozhat vele a nagyérdemű és talán kikapcsolódásképpen Réka Alakreform táborába is beugrik alkalomadtán.

A rajongóknak sem kell tartaniuk semmitől, hiszen nagylányuk, Lara szívesen lép szülei nyomdokába. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a közös DVD, amit anya és lánya készített. Bár Lara nem kedveli különösebben a rivaldafényt, fiuk Norbika kifejezetten jól érzi magát a nagyobb eseményeken édesapja oldalán.

A szülők kihangsúlyozták, hogy ettől függetlenül nem erőltetnek rá semmit a gyerekekre, mindent önszántukból csinálnak. Számukra az a fontos, hogy ők teljesen kiegyensúlyozottak és boldogok legyenek.

Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy egy olyan fitneszguru, mint Norbi soha nem bűnözött, de ezután majd belecsap a lecsóba a következő megjegyzéssel zárnánk a cikkünket:

Eddig is elkövettem néhány olyan dolgot, amiről az emberek azt gondolják, hogy nem fér bele egy sporttal foglalkozó ember életébe. Alkalmanként megittam egy-egy pohár whiskey-t és szivaroztam is! –nyilatkozta Norbi a femcafe.hu-nak.

tudasfaja.com

loading...