Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Rosszul mostál eddig hajat! Lehet ez okozza a hajhullásod is!

Rosszul mostál eddig hajat! Lehet ez okozza a hajhullásod is!

Nagy rejtélyről rántjuk le a leplet! Tuti, hogy már csak viccből is gondoltál már arra, hogy vajon mi történne, ha megfordítanád a dolgokat és előbb balzsamoznál, majd csak utána mosnád meg samponnal a hajad.

Kiderült, hogy ez nem is olyan butaság, sőt!

A balzsamozás fontos, hiszen így tudsz hatékonyan tápláló anyagokat bejuttatni a hajszálakba. Ám a balzsamok tápanyagai elnehezíthetik a hajat, ezzel pedig lapossá tehetik. Ez nem azért van, mert túl sok balzsamot teszel fel, vagy nehéz a termék összetétele, hanem azért, mert mindig marad fenn belőle egy kis felesleg. Viszont, amikor előbb balzsamozol és csak utána samponozol, biztosítod azt, hogy minden maradékot eltávolítasz. Attól pedig nem kell félned, hogy az értékes anyagokat kimosnád, mert azok addigra felszívódtak.

Nem véletlenül ajánlja egyre több szakember, főleg a vékony szálú és egyenes hajú nőknek, hogy fordítsák meg a rutint. Mert ennek nem csak az előbbi előnye van: a balzsamból maradt felesleg precízebb eltávolításával a formázás is könnyebb, tartósabb lehet. A balzsam ugyanis így nem borítja sehol a szálakat, ezért a szárítók, hajsütővasak teljes mértékben ki tudják fejteni hatásukat, a formázótermékek pedig tökéletesen érvényesülhetnek.

Próbáld ki!

Forrás

loading...