Kezdőlap AKTUÁLIS Román tévés: a magyarok is migránsok, nincs keresnivalójuk Erdélyben!

Román tévés: a magyarok is migránsok, nincs keresnivalójuk Erdélyben!

Ha Ön azt hitte, hogy a kvótanépszavazás kapcsán már nem lehet nagyobb baromságokat mondani, mint amit a magyar közélet eddig produkált, akkor kapaszkodjon erősen! A román sovinizmus Hajdú Pétere ledobta az atombombát: az erdélyi magyarok is migránsok, és haza kellene küldeni őket is.

Radu Banciu a B1 TV show-manje, heti műsorában többek közt értékelte a vasárnapi referendumot is. A műsorvezető szerint tulajdonképpen a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában, mert nem európai nép és a nyelve sem európai nyelv.

„Orbán úr, tudja meg, hogy Románomániának is jobb lenne magyarok nélkül. Erdélynek különösen jó lenne magyarok nélkül” (…) „Az arabok Szíriában és Palesztinában, önök Magyarországon, mi itt, rendben?”

– vázolta megoldási javaslatát Banciu, majd még hozzábiggyesztette a Ceausescu-érából is jól ismert faék egyszerűségű magyar gyűlölő szólamot:

„Az itteni magyarok, ha annyira magyarnak tartják magukat és annyira románellenesek, akkor menjenek Magyarországra”

A tévést az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Néppárt is feljelentette a médiahatóságnál. Ha Banciut elmeszelik, nem az első bírsága lesz uszításért. Egy tavaly decemberi adásban előadott kirohanása miatt tavasszal 50 ezer lejes bírságot szabott ki az Országos Audovizuális tanács.  Akkor az erdélyi HVIM-esek elleni terrorvád adott ürügyet a magyarellenes őrjöngésre. Banciu többek között azt mondta:

„Ez is egyfajta ISIS, csak kisebb léptékben, mert mindenki a saját fajtájához húz. A magyar teljes valójában szélsőséges. Egy magyar se állíthatja, hogy ez nincs a génjeiben. Ha aktiválódik a gén, a magyar szélsőségessé válik.”

Forrás: tudnodkell.info

loading...