Kezdőlap AKTUÁLIS Riasztást adott ki az OMSZ hétfőre és keddre – Brutális időjárás vár...

Riasztást adott ki az OMSZ hétfőre és keddre – Brutális időjárás vár ránk!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint hétfőn az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet az ország északi, északkeleti harmadán, illetve helyenként a Fertő környékén makacsul tarthatja magát, másutt feloszlik és fátyolfelhős, napos idő várható.

Legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő jelentéktelen szitálás. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén erős, a Kisalföldön viharos széllökésekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 16 fok között várható, de a tartósan borult tájakon 4, 7 fok is lehet. Késő estére 3, 11 fokra hűl le a levegő.

A tartós, sűrű köd miatt hétfőre és keddre is elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki hétfőre / Fotó: OMSZ

A sűrű köd kedden is több megyében okozhat kellemetlenséget / Fotó: OMSZ

Kedden a fátyolfelhők szűrik majd a napsütést, azonban csapadékra nem kell számítani. A déli szél sokfelé lesz erős, olykor viharos. 9 és 18°C közé emelkedik a hőmérséklet. Erős melegfronti hatás valószínű.

Szerdán változóan felhős időre számíthatunk, északkeleten makacsabbb ködfelhőzettel, esőre nem kell számítani, ám a déli szél élénk marad. 9-17°C várható a délutáni órákban.

Csütörtökön és pénteken reggelre több helyen képződik köd, mely csak lassan oszlik fel. Egyébként változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, kisebb eső elszórtan fordul elő. 9 és 14 fok közé gyengül a felmelegedés.

Szombaton erősen felhős időre van kilátás, szórványosan esővel. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél erősödik meg. 13-14 fok körüli értékeket mérhetünk.

Forrás

loading...