Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Rettegnek a macskák az uborkától! Eláruljuk miért!

Rettegnek a macskák az uborkától! Eláruljuk miért!

Az utóbbi időben megszaporodtak azok a videók amik a macskák uborkáktól való félelmét demonstrálják. Ezek azután lepték el a videómegosztókat, hogy villámgyorsan terjedni kezdett egy felvétel egy vacsorázó cicáról, aki miután hátrafordult, egy uborka láttán rugóként pattant fel és egy hatalmas ugrással próbált minél távolabb kerülni a zöldségtől.

 

 

 

A kíváncsi gazdák ezután világszerte végezték el a “kísérletet”, ami úgy tűnik, hogy mindig ugyanazt a reakciót eredményezte: amint a macskák meglátják a hosszú zöldséget azonnal menekülni kezdenek.

A Telegraph a videók kapcsán megkért egy, az állatok viselkedését kutató szakembert, Dr. Roger Mugford-ot, hogy magyarázza el a jelenség előtt értetlenül álló gazdáknak, hogy miért reagálnak így a macskák. Mugford elmondta, hogy a macskák reakcióját az újdonság és a váratlanság ereje váltja ki, hiszen nem számítanak rá, hogy valamiszokatlan dolog kerül a közelükbe, amíg ők falatoznak.

macskak-1

A szakember szerint az uborka ragadozóra, formája okán leginkább kígyóra emlékezteti a macskákat, akik a túlélés érdekében gyorsan és ösztönösen reagálnak. Mugford szerint a macskák nem az uborkától félnek, hiszen hasonló reakciót mutatnának akkor is, ha például egy nagy műpók kerülne mögéjük.

 Forrás: erdekesvilag.hu

loading...