Kezdőlap AKTUÁLIS Rendelkezel ezzel a 13 tulajdonsággal? Ha igen, nagyon különleges vagy, átlagon felüli!

Rendelkezel ezzel a 13 tulajdonsággal? Ha igen, nagyon különleges vagy, átlagon felüli!

Az IQ-tesztek remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy felmérjük egy ember intelligenciáját, azonban számos más jellemző is segítségünkre lehet abban, hogy megtudjuk, milyen szellemi képességekkel rendelkezünk.

Lehet, hogy úgy érzed, hogy észben előrébb jársz a többieknél vagy éppen nem tartod túl sokra magadat? Ezzel a 13 jellemzővel te is megtudhatod, hogy mennyire van igazad. Nézd meg, hogy rád vonatkoznak-e a következő állítások. Ha igen, az azt jelenti, hogy jóval intelligensebb vagy, mint azt gondoltad.

1. Erős összpontosítási képesség

Azok, akik magasabb IQ-val rendelkeznek, sokkal jobban tudnak koncentrálni egy adott dologra és a háttérben zajló események kevésbé képesek elvonni a figyelmüket. Nem lehet őket könnyen megzavarni, mivel kiszűrik a számukra nem releváns ingereket.

2. Alkalmazkodóképesség

Ha képes vagy arra, hogy megfelelően alkalmazkodj a körülötted történő változásokhoz, az nagy intelligenciára vall. A flexibilitás és a kreatív gondolkodás megőrzése minden helyzetben egy áhított tulajdonság, amellyel a legtöbb nagy gondolkodó és vezető rendelkezik.

3. Éjszakai bagoly

Egy 2009-es tanulmányban leírták, hogy a magasabb intelligenciájú emberek sokkal inkább hajlamosak éjszaka tovább fenn maradni, ezáltal reggel valamivel később ébredni. Emiatt tudják “meghosszabbítani” a napjukat és olyan dolgokkal foglalkozni, amik kifejezetten érdeklik őket.

4. Foglalkoztat, hogy mennyi mindent nem tudsz még

A tanulásnak sosincs vége. A magas intelligenciájú emberek sosem képesek megállapodni, mindig nyitottak új dolgokat tanulni és sosem szalasztanák el a lehetőséget, hogy új információk birtokába kerüljenek. Kutakodnak, tájékozódnak és magukba szívják, amit csak lehet.

5. Nyitott gondolkodás

Azok, akik nem mindig követik a normákat, akik nem hajlandóak leragadni a tradícióknál, akik nonkonformisták, akik képesek megkérdőjelezni a régi eszméket és gondolkodásmódot, jellemzően magasabb intelligenciával rendelkeznek.

6. Kíváncsiság

A kielégíthetetlen kíváncsiság és tudásszomj fontos jellemzője a magas IQ-jú embereknek. Az ilyen emberek általában a legjobbak a komplex problémák kezelésében, mivel mindig azt kutatják, mi lehet a legjobb megoldás egy adott helyzetben.

7. Boldog egyedüllét

Ami nem egyenlő a magánnyal. Azonban egy magas intelligenciájú személy legalább olyan jól (ha nem jobban) érzi magát egyedül a kedvelt elfoglaltságával, mint a társai körében.

8. Vicces vagy

A gyors észjárás és megfelelő időben elsütött hatalmas poénok azt jelzik, hogy magas az IQ-d. Egy 1970-ben, komikusok között végzett tanulmány azt írta le, hogy  a nagyobb humorérzékkel rendelkező emberek jobban teljesítettek az IQ-teszteken, mint az átlag populáció.

9. Önkontroll

A magasabb intelligenciájú emberek nagy türelemről tesznek tanúbizonyságot. Nagyszerűen képese kontrollálni az indulataikat, mindig előre gondolkoznak és képesek a tetteik és döntéseik következményeit átlátni. Előnyben részesítik a hosszabb távú, nagyobb nyereséget az azonnali kisebb sikernél.

10. Empátia

A magasabb intelligenciájú embereket sokkal érzékenyebben érinti az, ami a másokkal történik. Ez azért van így, mert a nagyfokú empátia kéz a kézben jár az intelligenciával.

11. Halogatás

A halogatás nem rossz dolog. Néha nagyon is szükséges ahhoz, hogy egy jól átgondolt ötletet utoljára átnézve akár hatalmas és egyben szükséges változtatásokat tudjunk alkalmazni, ami nagyobb sikert eredményezhet.

12. Jó vagy a deduktív gondolkodásban

Lehet, hogy éppen nem Sherlock Holmes oldalán dolgozol, de ha képes vagy logikai úton bizonyos felvetésekből jó konklúziókat kihozni, az arra utal, hogy kifejezetten jó szellemi képességű személy vagy.

13. Nagyobb kérdések vizsgálata

Ha jellemző rád, hogy a mindennapi problémák közepette gyakran elmélázol olyan kérdéseken, mint az Univerzum létrejötte vagy a létezésünk miértje, akkor valószínűleg sokkal bölcsebb vagy a korodnál és magasabb intelligenciaszinttel rendelkezel, mint mások.

Enciklopédikus tudás vagy valódi intelligencia? Ismered a különbséget? Itt olvashatsz róla bővebben!

tudasfaja.com

loading...