Kezdőlap AKTUÁLIS Pusztító erővel csapott le a vihar az országra: képeken a rombolás

Pusztító erővel csapott le a vihar az országra: képeken a rombolás

Vasárnap délutántól hétfő reggelig országszerte csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

A kánikula után pusztító erővel csapott le a vihar Magyarországra vasárnap, nem volt menekvés.

Szinte az egész országra másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Intézet.

Orosházára jégesővel és viharos erejű széllel érkezett, a tűzoltóknak meggyűlt a baja a kidőlt fákkal, amelyek gátolták a közlekedést is.

De a főváros sem járt jobban: a heves esőzés miatt három villamosjárat helyett pótlóbuszok közlekednek. Így ne várják az úton levők a 24-es villamost, mert helyette pótlóbuszok járnak a Keleti pályaudvar és az Orczy tér között. A 28A villamos helyett pótlóbuszok közlekednek az Élessarok és a Kada utca/Maglódi út között, a 37A villamos pedig az Őrház és a Sörgyár között nem jár. A 99-es busz pedig módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Mátyás tér megállót. A Libegő a kedvezőtlen időjárás miatt nem üzemel.

Apokaliptikus vihar pusztított Orosházán is – fotók!

A legsúlyosabban Orosházát érintette a vihar, ott huszonöt házban keletkezett kár.A városban – ahol a kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa – még reggel is folytak a helyreállítási munkálatok.

Az esetek többségében a tetőszerkezet rongálódott meg, Csányon egy kémény is ledőlt. Törökbálinton villámcsapás rongálta meg egy ház tetőszerkezetét.

A tűzoltókat legtöbbször fakidőlések miatt riasztották.

Békés megyében hétfő reggel még 2600 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Ennek oka, hogy több helyen a heves szél miatt fák dőltek a villanyvezetékre.

Püspökladányban két ház lakhatatlanná vált, az ott élő hat ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

(MTI)

loading...