Kezdőlap RECEPTEK FŐÉTELEK Pizza sütési trükkök. Mi kipróbáltuk, és azóta csak magunknak sütjük, mindig dupla...

Pizza sütési trükkök. Mi kipróbáltuk, és azóta csak magunknak sütjük, mindig dupla adag kell belőle!

Sokan nekifognak otthon pizzát készíteni, ami nem egy ördöngösség, hiszen rengeteg recept kering a világhálón. De vajon, melyik az igazi, a legjobb, a legtökéletesebb? Elárulunk néhány titkot.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy minőségi lisztet válasszunk. Ne spóroljuk, vegyük meg a legjobbat. Mielőtt nekifognánk begyúrni a tésztát, a lisztet meg kell szitálni. Ez a könnyű, és mégis ropogós pizzalap titka.

Ezután keverjünk el egy kevés cukrot az élesztővel, majd adjuk hozzá a liszthez. Hagyjuk kelni kb. fél órán keresztül a tésztát, majd adjunk hozzá egy kevés olajat. Ezután következik a második dagasztás, majd ismét hagyjuk egy órán keresztül kelni. A tésztát kelés után nyújtsuk ki. Formázzunk egy gombócot, majd kézzel, egyik tenyerünkből a másikba huzigálva nyújtsuk ki. A pizza lapnál az a lényeg, hogy nem kell mindenütt egyforma vastagságú legyen. Általában a közepe egy kicsit vékonyabb, míg a széle vastagabb szokott lenni. Amint rátettük a tálcára, kenjük meg egy kevés paradicsomszósszal.

Jó tudni! Ha sajtot szeretnénk tenni a pizzára, akkor azt közvetlenül a paradicsom szószra tegyük, majd erre jön a többi feltété. Itt kellemesen összeolvad a paradicsom szósszal, és egy hihetetlenül finom alapot képez. Persze még a tetejére is lehet egy kevés sajtot reszelni majd.

A hozzávalókat ízlés szerint válogassuk össze, itt nem léteznek korlátok. Fontos, hogy 15-20 percnél ne süssük tovább a tésztát, különben nagyon kiszárad. Éppen ezért ajánlott jól előmelegíteni a sütőt.

Szerző: tudasfaja.com

loading...