Kezdőlap AKTUÁLIS Pécsi Ildikó drámai szavai: „Nekem nincsenek unokáim”

Pécsi Ildikó drámai szavai: „Nekem nincsenek unokáim”

Egyedül töltötte a születésnapját.

Pécsi Ildikó családjában hosszú évek óta folyik a háború. A Kossuth-díjas színésznőt és férjét, Szűcs Lajost, az egykori világválogatott labdarúgót is rettenetesen megviselte a hosszú évek óta tartó pereskedés. Megkerestük a művésznőt, hogy van, s hogyan ünnepelték őt 79. születésnapján.

– Nagyon nehéz most megszólalnom, sok szeretet vesz körül engem, bájos dolog, hogy egy ilyen vén öregasszonyt sokan szeretnek. Kollégáim is gyakran keresnek, de manapság már csak emlékezünk, hogy milyen jókat játszottunk régen. Életem párja a legnagyobb ajándék az élettől, de most borzasztó állapotban vagyunk mindketten. Jövőre, komoly évfordulóhoz érkezem, bízom benne, hogy jobb fizikai és lelki állapotban leszünk. Igazából a korom soha életemben nem érdekelt. Színésznőként kortalan szerepeket játszottam, hol fiatalon voltam vén banya, hol idősebben alakítottam fiatalasszonyt.

Már nincsenek családi ünnepek

– Már jó ideje nincsenek nagy családi, baráti közös ünneplések. Néhány rokonom van, akik megköszöntenek. Unokatestvéreimmel együtt nőttünk fel és a mai napig olyan a kapcsolatunk, mint gyerekként volt.

Kíváncsiak voltunk felköszöntötték-e az unokái. Elsőszülött unokájának, Csabának (21) nemrég ki kellett költöznie a nevén lévő házból. Fiának új kapcsolatából született egy kisfia, aki most úgy másfél éves lehet. Kérdésünkre Ildikó hosszas csend után csak ennyit mondott:

 Nem köszöntöttek fel az unokák, mert nincsenek. Nagyon sajnálom, hogy így alakult pedig én úgy érzem, hogy korábban sokat küzdöttem. Tudom, hogy az elmúlt években sokan ítélkeznek felettem úgy, hogy valójában nem is tudják, hogy mi történt az életünkkel. Rengeteg valótlanság megjelent rólam, ha ezek nem is érdekelnek, nem tesznek boldoggá.

Forrás:blikkruzs.blikk.hu

loading...