Kezdőlap AKTUÁLIS PÁR PERCE ÉRKEZETT Gulyás Gergely bejelentése: ismét szigorítások jönnek!

PÁR PERCE ÉRKEZETT Gulyás Gergely bejelentése: ismét szigorítások jönnek!

Csütörtök délelőtt Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben beszámolt az aktuális járványügyi intézkedésekről és tudnivalókról.

 

Többek között elmondta, a kormány döntött arról is, hogy – a vendéglátó egységekhez hasonlóan – a kaszinóknak is be kell zárniuk 23 óra után. Szeptember 21-től van érvényben a szigorítás, miszerint a vendéglátóhelyek és szórakozóhelyek 23 óráig lehetnek nyitva.

A vendéglátóhelyeken 23 és reggeli hat óra között az alkalmazottakon kívül az élelmiszer megrendelése, kifizetése és átvétele céljából lehet tartózkodni. A korlátozás eddig nem érintette a kaszinókat, egészen idáig nyitva maradhattak 23 óra után is.

A csütörtöki sajtótájékoztatón feltett kérdésre, miszerint mi a helyzet most a kaszinók nyitvatartásával, Gulyás Gergely azt felelte, hogy a kormány döntött tegnap: a kaszinókat is be kell zárnia 23 órakor, ez a szabály vélhetően hatályba lép még a héten.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az országgyűlés tagjai egyetértésben fogadták el, az ellenzéki pártok támogatásával, konszenzussal az orvosok béremeléséről szóló javaslatot.


Az orvosszakmában és a politikában is egyetértés jött tehát létre az orvosi kamara javaslata kapcsán, az elfogadott jogszabály pedig azt jelenti, hogy 2021. január 1-jével 125 százalékos emelés lesz.

Hozzátette: a hálapénzt is végleg kivezetik a rendszerből. Gulyás Gergely ezen kívül beszámolt a nemzeti konzultáció eredményeiről, a járványügyi védekezési stratégiáról, valamint a családvédelmi terv további részleteiről.

loading...