Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Pár nap múlva irdatlan poloskainvázió jön! A legjobb házi szer a büdös...

Pár nap múlva irdatlan poloskainvázió jön! A legjobb házi szer a büdös bogarak ellen! (recept)

Akit tavaly az őrületbe kergettek az utálatos, büdös, zizegve repülő, barna lapos bogarak, kellemetlen ősz elé néznek idén is. Fokozódik az ázsiai poloskák inváziója. Lehűlést várják és jönnek!

 

A poloskák rendkívül jó védekezőképességgel rendelkező rovarcsoport, olyan bűzmirigyük van, amely nagyon kellemetlen szagú váladékot termel – a magyar népnyelv büdös bogárnak is nevezi őket.”Aki csak egyszer is találkozott velük, emlékezni fog rá, hogy nem érdemes megfogni, összenyomni, mert rendkívül kellemetlen szaghatások érik.

Ezek a “bogarak” viszonylag nagyok, hangosan zümmögnek, és egyes területeken napról-napra akár tucatnyian is tiszteletüket tehetik.

Ezek a poloskák nyáron és kora ősszel épp azokat a zöldségeket és gyümölcsöket dézsmálják, amelyeket mi is kedvelünk, a hideg elöl pedig a lakásokba próbálnak behúzódni az őszi hónapokban.


Az ázsiai poloskától világszerte rettegnek a gazdálkodók. Amerikában komoly kárt okoz az almában, Olaszországban a körte jó részét tette tönkre, idehaza Soroksáron pedig egy paprikaültetvényt tizedeltek meg. Új-Zélandon is aggódnak, ezért delegációt küldtek a Szent István Egyetemre, vajon behurcolhatják-e a kártevőt, ha autót importálnak tőlünk.

– Nem véletlen, hogy most olyan sokan keresik a biológiai­ védekezés módját, például egy olyan ártalmatlan rovarfajt, amely a poloska lárváiba petézik, és így ki sem kel az új nemzedék – magyarázta a Vétek Gábor.

Így védekezzünk a lakásban:

Szereljünk szúnyoghálót az ablakra, azon keresztül nem tudnak bejönni a lakásba. Ha már bent vannak, fel lehet porszívózni őket a falról. A porzsákbók már nem tudnak kijönni és elpusztulnak. Lefújhatjuk otthoni rovarirtó spray-vel, de nem mindig öli meg őket gyorsan. Újságpapírral is le lehet csapni a poloskákat, csak ne nyomuk szét, mert nagyon büdös.Készítsd el a következő keveréket:

Hozzávaló:

– ecet
– szódabikarbóna
– vízElkészítése:

Engedj fél liter langyos vizet egy kézi permetezőbe. Keverj bele 1 teáskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet. Várj pár percet amíg feloldódik a szódabikarbóna! Az ajtókat és egyéb nyílászárókat permetezd be vele, de érdemes a virágtartókat is körbefújni a keverékkel. A permet  akár hetekig is távol tartja a poloskákat és egyéb más bogarakat.

Megoldás lehet a borsmentaolaj is. Ezt vízzel keverve használd, permetező flakonba téve.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Az én házamban sosincs poloska! Így tartom őket távol minden ősszel 100 Forintból!

loading...