Kezdőlap AKTUÁLIS Pánik a Sziget fesztiválon! A pulton keresztül menekültek az emberek a koncertről!...

Pánik a Sziget fesztiválon! A pulton keresztül menekültek az emberek a koncertről! (videó)

Photo: László Mudra http://www.mudralaszlo.hu - Rockstar Photographers

Nem ment le problémamentesen az idei Sziget Fesztivál egyik legnagyobb sztárjának, Ed Sheerannek a fellépése. Ahogy azt már napokkal korábban tudni lehetett, valóban összejött a telt ház a fesztivál nyitónapjára – ez 95 ezer embert jelent –, és voltak, akiknek ez a tömeg már túl sok volt.

Az Index információi szerint a tumultus a színpad jobb oldalán vált elviselhetetlenné, így a pánikoló sokaság egy része kétségbeesetten próbált kiutat találni a koncertről. Ahogy az az Index videóján is látszik, az emberek a pultokon keresztül rohantak kifelé, voltak, akiket a pultosok húztak be maguk mellé.

Ed Sheeran fellépésének eseményél a Facebookon többen is szót emeltek a történtek miatt:

„Ilyen halálfélelmem még sosem volt, mint ma este.  Kb. fél órán keresztül próbáltunk kijutni a lökdösődő, agresszív és kontrollt vesztett tömegből. Rengetegen pánikba estek, vérfagyasztó élmény volt. Mi is egy büfén átmászva menekültünk meg. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy ez az egész olyan volt, mintha egy katasztrófafilm szereplői lettünk volna. Remélem, mindenki szerencsésen túlélte a ma estet” – írja egy fesztiválozó.

A nagy érdeklődés miatt a hazajutás sem sikerült zökkenőmentesre. A rendezők csak szakasosan tudták kiengedni a hirtelen ezerszámra meginduló fesztiválozókat, így voltak, akik végeláthatatlan sorokról és több mint 20 perces kijutási időről számoltak be.

Az Index megkeresésére a fesztivál szervezői is megszólaltak az incidensek kapcsán.

„Az idei Sziget egy világsztárral nyitott, így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy telt ház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben a fesztivál területén. Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén, de ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását, úgy döntöttünk, hogy „megtörve” a tömeg haladását, szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről, elkerülendő a „külső” torlódást, fennakadást. A kijutás a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott, a hatóságokkal szoros együttműködésben, a biztonsági terveknek megfelelően” – írták a kijutási nehézségekről.

„A kötelező check-in rendszer és biztonsági intézkedések miatt már a kiérkezéskor felhívtuk a figyelmet arra, hogy időben érkezzen mindenki, így a koncertre való bejutás is gördülékenyen zajlott. A Nagyszínpad előtt 60 ezer ember élvezte a koncertet, elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek. Ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek. Váratlan, személyi sérüléssel járó esemény nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról” – állt közleményükben.

A videó a forrásra kattintva tekinthető meg!

Forrás

loading...