Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Összekevertük ezt a 2 dolgot, kis idővel később csoda történt a szőnyegünkkel!

Összekevertük ezt a 2 dolgot, kis idővel később csoda történt a szőnyegünkkel!

Még a legjobban óvott szőnyegeket sem kerülik a szennyeződések. A legtöbb foltot azonban egy egyszerű, de nagyszerű módszerrel eltüntetheted: önts ecetet némi langyos vízbe, és ezzel kezeld a kisebb-nagyobb pacákat, majd hagyd megszáradni.

A foltnak nyomát sem találod majd. Ecetes vízzel a szőnyeg színét és újszerűségét is megóvhatod hosszú időre, ha gondos porszívózás után rendszeresen átsikálod ecetes-vizes oldattal.

Az alábbi titkos szőnyeg tisztító módszerhez csupán 2 dologra van szükségünk, ami szinte minden háztartásban megtalálható. Nagyon egyszerű vele dolgozni, képes a legmakacsabb foltokkal és szennyeződésekkel is elbánni, ráadásul fele annyiba sem kerül, mint egy jobb minőségű szőnyegtisztító.

Hozzávalók:

  • 1 csésze hidrogén-peroxid
  • negyed csésze mosogatószer

Alkalmazás:

Keverjük össze a fenti két hozzávalót, majd egy puhább szivacs segítségével vigyük fel a szőnyeg azon részére, amely piszkos, foltos. Hagyjuk hatni fél órán át, majd egy száraz ronggyal itassuk fel a fölösleges nedvességet és a felázott piszkot. Végül hagyjuk megszáradni, vagy segítsünk rá egy hajszárítóval és porszívózzuk ki alaposan a szőnyeget!

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...