Kezdőlap AKTUÁLIS Országos havazás ígérkezik! Mutatjuk mikor ér ide a több cm-es hó!

Országos havazás ígérkezik! Mutatjuk mikor ér ide a több cm-es hó!

Szilveszterkor a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, a hajnali, reggeli órákban északon, északkeleten néhol ónos szitálás, gyenge ónos eső is előfordulhat, délelőtt pedig az Alföldön lehet elszórtan átmenetileg gyenge szitálás, de délután, este csapadék már sehol sem várható.

Keleten a délnyugati szél lehet élénk, délután, este a Dunántúlon, majd a középső tájakon pedig az északnyugati szél támadhat fel. Hajnalban -8 és -1, délután 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz enyhébb az idő. Gyenge hidegfronti hatást érezhetünk – írja az Időkép.

Az új év első napján napos, száraz, csapadékmentes időre, a Dunántúlon és északkeleten helyenként élénk, néhol erős északnyugati szélre van kilátás. Hajnalban -6, +1, napközben 3-7 fok valószínű.

Csütörtökön többfelé párásan, ködösen indul a nap, mely keleten, északkeleten tartósabban is megmaradhat, illetve rétegfelhőzetté alakulhat, máshol viszont sok napsütésre van kilátás. Nem lesz jelentős a légmozgás. A fagyos reggelt követően délután 0-8 fok valószínű, a tartósabban ködös tájakon lesz hidegebb az idő.

Pénteken is keleten, északkeleten lehetnek tartósabban ködös tájak, máshol sok napsütés ígérkezik. A ködös, borongós tájakon -2 és 0, máshol 3 és 8 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szombaton egy hidegfront hozhat feltámadó északnyugati szelet, elszórt záporokat, hózáporokat, északkeletre esetleg kisebb ónos esőt is. Változó halmazállapotú csapadék egészen január 9. csütörtökig jellemző lesz hazánkban.

Forrás

loading...