Kezdőlap AKTUÁLIS Öngyilkos akart lenni Rékasi Károly…!

Öngyilkos akart lenni Rékasi Károly…!

Budapest — Rékasi Károly (57) motorbalesetének büntetőügyében lassan négy éve nincs jogerős ítélet, így kártérítést sem kapott még a biztosítótól. Édesanyjától, Joli nénitől (76) tavaly kért kölcsönt sem tudja visszafizetni. A színész több mint egy éve dolgozik ismét, de anyagilag képtelen összeszedni magát.

– Feléltem az összes tartalékomat, volt idő, amikor szó szerint nélkülöznöm kellett. Nem szégyellem bevallani, mert nem az én hibám, de tavaly már odáig jutottam, hogy ötvenhat évesen a hetvenhat esztendős, nyugdíjas édesanyámtól kellett kölcsönkérnem. A mai napig nem tudtam visszaadni – nézett szembe kritikus anyagi helyzetével Rékasi Károly, akinek leendő kártérítéséből már az előleg is nagy segítség lenne.

Hamarosan megérkezhet az igazságügyi orvos szakértő véleménye a tételesen igazolt kiadásokkal, a baleset miatt kiesett bevételek listájával a biztosítóhoz, amivel talán egy kis előleghez juthat.

– A Barátok közt és a József Attila Színház gazdasági osztálya segítségével pontosan igazolni tudjuk az érvényes szerződés ellenére kiesett jövedelmemet. Éppen Jágó szerepét kezdtem volna próbálni, amikor 2015. június 30-án örökre elvesztettem a régi életemet – sóhajtotta Rékasi, akit újra kellett éleszteni, napokig kómában feküdt, hetekig kétséges volt, hogy életben marad-e egyáltalán. Miután mankót használva hazatérhetett, át kellett alakítani a fürdőszobát, mert nem tudta használni a kádat. Speciális, csak kézzel vezethető autót kellett vennie, orvost, gyógytornászt, pszichológust, krízisterapeutát fizetett, hogy lelkileg is átvészelje a fájdalmakat, a kilenc műtéttel járó kiszolgáltatott helyzetét. – Volt, amikor ki akartam lépni ebből az élet nevű „játékból”. Pontosan elterveztem, hogyan tegyem meg. Egyetlen ok tartott vissza, hogy drága édesanyám ezt már nem tudta volna feldolgozni – vallotta be Rékasi, miért nem vetett véget életének. Két és fél éves nyomozás, precíz elsőfokú bírósági tárgyalás alatt szakértők sokaságát hallgatták meg.

– Minden apró részletet tisztáztak, még azt is, hogy megfelelő volt-e a bukósisakom napellenző rostélya. Ma is őrzöm, nem mertem kidobni, hátha szükség lesz még rá. Lelkileg sem tudom lezárni, még mindig van bennem görcs, amíg nem kerül pont az ügy végére – árulta el Rékasi, aki belátta: magánéletében, szakmájában is le kell mondania sok mindenről maradandó sérülései miatt.

– Nyomorék lettem, ez tény, így bizonyos szerepeknél nem számolhatnak velem. A fiammal, Zsigmonddal nem mehetek többé futni, bringatúrákra, otthon sem kertészkedhetek Gerdával – magyarázta a színész.

Sokáig várhat

A gondatlanságból elkövetett súlyos sérüléssel járó közúti bűncselekmény másodfokú ítéletét máig nem tűzték ki, nincs is kötelező határidő. A baleset okozója a vétkességét kimondó elsőfokú ítélet ellen az enyhe büntetés ellenére fellebbezett, felelősségét tagadta, a büntetőügy nincs lezárva. A színész ügyvédje, dr. Kozma Péter szerint a biztosítók kivárják az ilyen ügyek végét. Előleget adhatnak a kártérítésből, amit főként a baleset miatt elmaradt jövedelem, az ezzel összefüggő kiadások tesznek ki. – A maradandó sérülés miatt ügyfelem számíthat havi baleseti járadékra élethosszig tartó költségei miatt. Mivel a vádlottnak volt kötelező biztosítása, mindezt nem neki kell kifizetnie – tette hozzá Rékasi ügyvédje.

Forrás

loading...