Kezdőlap Egyéb Öltözködési trükkök pocakos férfiaknak

Öltözködési trükkök pocakos férfiaknak

Biztos te is észrevetted már, hogy egyes ruhák sokkal jobban állnak számodra, mint azok, amikbe jellemző módon átgondolatlanul bújsz bele. Ennek az az oka, hogy bizonyos szabásvonalak, fazonok, merőben mást mutatnak meg az alkatodból.

A színek varázsa

Alapszabály az öltözködés során, hogy a sötét színek slankítanak, a világosak pedig éppenséggel kövérítenek.
Természetesen a probléma kiküszöbölése során nem az a cél, hogy csak és kizárólag sötét árnyalatú ruhákat hordj, hiszen ez egyáltalán nem előnyös.
A kényes területről azonban könnyen elterelheted a figyelmet, ha sötétbe bújtatod őket, míg a bátran mutogatható felületeket nyugodtan kiemelheted világosabb árnyalatokkal.

Mindent a mintákról

A színek mellett a minták is nagyban meghatározzák az alkatodat. A nagy minták kivétel nélkül kövérítenek, míg a kicsi, aprólékos motívumok vékonyabbnak mutatnak.
E trükk alkalmazásakor is ügyelni kell arra, hogy a túl sok sosem jó, a különböző díszítéseket sem ötvözni, sem erősen hangsúlyozni nem szabad.
Sokat segít az optikai vékonyításban az is, ha függőleges csíkozást választasz (ez ráadásul idén nagyon divatos), a vízszintes megoldást azonban kerüld el.

Találd el a méretet!

Ideje elfogadnod, hogy a néhány évvel korábban viselt ruhák aktuálisan nem állnak jól, jelenleg más méretek közül kell válogatnod.
Semmi értelme nincs beleerőltetned magadat a régebbi ruháidba, ugyanis a feszülő fazonok mindig kihangsúlyozzák a kényes területeket.
Ha nem vagy biztos abban, hogy mekkora méretre van szükséged, kérd az eladók segítségét, minden valamirevaló ruházati boltban akad egy centi, amivel méretet vehetnek rólad.
Amennyiben a megfelelő méretű ing már megvan, a pólók között is sokkal könnyebb lesz válogatnod.

És az anyag?

 Azon felül, hogy jó a méret és tökéletes a mintázat, ügyelned kell az anyag kiválasztására is. A vastag, tömött, esetleg kötött ruhák vastagabbnak, ezáltal kövérebbnek mutatnak.
Télen nyilván nem hagyatkozhatsz kizárólagosan a vékony pólókra és ingekre, de nem feltétlenül a pufi dzseki a legjobb megoldás a megfázás elkerülésére.
A réteges öltözködés sokkal szerencsésebb, ugyanis a különböző anyagok és fazonok találkozásukkor megtörik az alakodat.

A jó fazon kiválasztása

Mindezek mellett az is kiemelten fontos, hogy a legtökéletesebb fazont is eltaláld. Ha pocakban erősebb vagy, akkor érdemes olyan felsőrészt választanod, ami inkább a nyakrészre tereli a hangsúlyt.
Mindez megvalósulhat akár a mintázatban, akár abban, hogy olyan felsőt választasz, ami figyelemre méltó gallérrésszel bír.
Nem szerencsés, ha trikót hordasz, ez ugyanis jellemző módon kiemeli a kerek pocakot. A megfelelő méretű pólók és ingek állnak jól számodra, amik vagy bő ujjrésszel, vagy hosszú, csuklóig érő fazonnal készültek.

Keresd a karcsúsítottat!

Nem csak a nők számára gyártanak karcsúsított fazonú ruhákat, a férfiak is megtalálhatják számításaikat.
Ilyenek többek között a karcsúsított öltönyök, amik a megfelelő inggel társítva még a legnagyobb pocakkal rendelkezők számára is tökéletes alternatívát jelenthetnek.
De hasonlóan szerencsések azok az anyagok, amik inkább merevnek mondhatók, semmit puhának, hiszen ha a felső megtartja a formáját, akkor kevésbé hajlamos arra, hogy kiemelje a kínos domborulatokat.

loading...