Kezdőlap EGÉSZSÉG Nyomd ezt a pontot 45 másodpercig, hihetetlen hatással van a szervezetre!

Nyomd ezt a pontot 45 másodpercig, hihetetlen hatással van a szervezetre!

A kínai hagyományos orvoslás mindig is népszerű volt, köszönhetően hatékony gyógyítási technikáinak, így olyan egészségügyi problémákat is kezelni tudtak, amelyekkel a modern orvostudomány legtöbbször nem tudott mit kezdeni.

Az ősi kínai orvoslás részét képezi a akupunktúra is, amelyet évszázadok óta alkalmaznak, sikerrel. A terápia során speciális meridián pontokat érintenek tűvel, attól függően, hogy milyen betegséget kell meggyógyítani. Az emberi testen több mint 400 ilyen pont van.

Összesen 12 meridián vonal hálózza be a testünket, amelyekben az életet jelentő energia áramlik. Természetesen ezek az útvonalak összeköttetésben állnak a legfontosabb szervekkel, ami a szervezet működésének kulcsa. Ha bármilyen zavar, blokk keletkezik ezekben a meridián vonalakban, betegségek alakulnak ki.

A cél az, hogy feloldjuk ezeket a blokkokat, hogy ismét mozgásba lendülhessen az energia, ezáltal beindítva a gyógyulási folyamatot is.

Kísérletek és tanulmányok igazolták, hogy bizonyos pontok nyomásával különböző fájdalomtípusokat képesek leszünk enyhíteni. Tudnunk kell, hogy ezen pontokat több másodpercig, akár percig nyomás alatt kell tartanunk, hogy pozitív hatást érjünk el.

A szemöldökünk közötti rész a “harmadik szem” területe, ez is egy olyan pont amellyel csökkenthető a feszültség, a stressz, a fejfájás. javítható a memória, enyhíthető a szemben fellépő nyomás. Akik pedig pszichés vagy érzelmi egyensúlyzavart tapasztalnak magukon, nekik is érdemes ezt a pontot nyomás alatt tartani.

Hunyjuk le a szemünket, lélegezzünk mélyeket, majd a mutatóujjunkat helyezzük a területre és nyomjuk meg, kezdetben pár másodpercig, de később elmehetünk 45 másodpercig, akár 1 percig is. Akkor alkalmazzuk ezt a praktikát, ha fáradtak, feszültek, stresszesek, nyugtalanok vagyunk.

Szerző: tudasfaja.com

loading...