Kezdőlap AKTUÁLIS Nyakunkon az ítéletidő, az egész országra figyelmeztetést adtak ki – Már több...

Nyakunkon az ítéletidő, az egész országra figyelmeztetést adtak ki – Már több helyen másodfokú jelzés van érvényben

A reggeli-délelőtti órákban még napsütéses időnek örülhetünk, azután leszakad az ég. Az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorlógiai Szolgálat, első fokút, azonban az ország egyes részein ennél is komolyabb lehet majd a gond.

 

met.hu hivatalos előrejelzése szerint a késő délelőtti, déli óráktól többfelé kell zivatarok kialakulására számítani, legnagyobb számban és eséllyel az ország középső-keleti felén.

Elsőfokú figyelmeztetés az egész országra zivatarok miatt:

OMSZ – figyelmeztetés 2020. június 7-ére, vasárnapra / Forrás: met.hu

 

A zivatarok fő veszélyforrása napközben a felhőszakadás lesz (akár több helyen is 50 mm feletti csapadék rövid idő alatt), de 2 cm körüli jég és viharos széllökés (60-80 km/h) is társulhat hozzájuk.Ez az előrejelzés szerint várhatóan az ország középső sávjára lesz jellemző, erre a területre másodfokú riasztást adtak ki a felhőszakadások lehetősége miatt:

OMSZ – az ország közepére másodfokú figyelmeztetést adtak ki 2020. június 7-ére, vasárnapra / Forrás: met.huMi várható a továbbiakban?

Ez az idokep.hu előrejelzése a jövőhétre:

Hétfő

Gyakran lesz erősen felhős az ég. A Dunántúlon záporok, keleten zivatarok várhatók. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Gyenge hidegfronti hatás valószínű. 21 és 27°C között alakul a hőmérséklet.

loading...