Kezdőlap Egyéb Nézz valakinek a szemébe 10 percig, hihetetlen dologban lesz részed!

Nézz valakinek a szemébe 10 percig, hihetetlen dologban lesz részed!

Egy olasz pszichológus egy húsz fős, önkéntesekből álló csoporttal végzett különleges kísérletet. A jelentkezőknek mindössze annyit kellett tenniük, hogy egymással szembe ülnek, és tíz percen keresztül néznek egymás szemébe. A végeredmény döbbenetes volt.

 

 

A kísérletet egy olasz egyetemi professzor, Giovanni Caputo vezette. Felkért húsz embert, hogy üljenek le párban egymással szemben, úgy, hogy egy méter legyen a két személy között a távolság. A helyszínen a fényeket úgy állították, hogy a résztvevők éppen látták egymás körvonalait, de a színek nehezen kivehetővé váltak. A tesztidő lejárta után az önkéntesek még egy kérdőívet is kellett töltsenek. A kérdések közül az egyik a disszociatív zavarokra vonatkozott. A kísérlet befejezése után, a résztvevők különleges élményekről számoltak be.

szemek

Legtöbbjüknél éles hallucináció szerű állapot lépett fel, volt, aki elhunyt rokonának arcát, mások élő barátaikat látták, de olyan is akadt, aki macskát vagy oroszlánt vélt felfedezni a vele szemben ülő ember arcában.
A teszt kiértékelése után szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy vannak bizonyos emberek, akik többszörös személyiséggel rendelkeznek. Az érintettek tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy létezik még egy vagy akár több személyiségük is, akivel együtt tudnak élni. A jelenséget kiválthatja egy valamilyen múltbeli trauma, szexuális zaklatás, de akár tudatmódosító szerek szedése is.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...