Kezdőlap AKTUÁLIS Nagylelkű ajándékkal lepte meg II. Erzsébet királynője Meghan és Harry újszülött babáját

Nagylelkű ajándékkal lepte meg II. Erzsébet királynője Meghan és Harry újszülött babáját

MEGOSZTÁS

Bár furcsának tűnhet, ha a királyi család szemszögéből nézzük, az ajándék mégis rendkívüli: a Sussexi hercegi pár mellett a londoniak is szívből örülhetnek neki.

Azt mondják, csakis egy király vagy egy királynő képes felbecsülhetetlen értékű ajándékkal kedveskedni a szeretteinek. II. Erzsébet királynő minden bizonnyal eleget tett ennek az elméletnek: Harry herceg és Meghan Markle babájának ugyanis egy kisherceghez méltó helyiséget adományozott a Buckingham Palotában. Nem mintha a Sussexi hercegi párnak nem lenne helye az Udvarban, vagy esetleg ne engedhetné meg magának, hogy saját palotát vegyen. De ha az adófizetők szemszögéből vizsgáljuk a gesztust, ez jókora kiadástól menti meg a londoniak zsebét.

Miért pont egy lakrészt adott ajándékba a kis Archie-nak a királynő?

A Sussexi hercegi pár eddig a Windsor birtokhoz tartozó Frogmore Villában élte a mindennapjait. Meghan Markle ott is hozta világra elsőszülött gyermekét. II. Erzsébet azonban úgy látta jónak, ha az unokája kissé közelebb kerülne a fővároshoz, gondolván itt arra, amikor Harrynek bizonyos királyi kötelezettségeit kell majd ellátnia.

A Windsor tartomány amúgy is közel van Londonhoz, de a közúti zsúfoltság és a forgalmi dugók csak megakadályoznák a herceget a hatékonyságban, és fölösleges időt rabolnának el tőle. Ezt elkerülendő, és mivel megteheti, Nagy Britannia királynője egy palotai szárnnyal ajándékozta meg a Sussexi hercegi családot, így Harryt mindössze pár lépés választja csak el a munkahelyétől.

A brit királyi családban egyébként már hagyomány, hogy az uralkodó fenntart egy helyiséget a Palotában a család bizonyos tagjainak. Például András hercegnek és Eduárd hercegnek is van saját lakrésze a Buckingham Palotában, holott mindkettejük rezidenciája az Udvaron kívül található.

Harry herceg, Meghan Markle és a kis Archie egy tíz szobás apartman boldog tulajdonosai lettek, természetesen felszolgáló személyzettel együtt, akik mind azon dolgoznak majd, hogy a királyi család legújabb tagja a legjobb körülmények között nevelkedjen.

loading...