Kezdőlap AKTUÁLIS Nádai Anikó részletesen beszámolt arról, hogyan derült ki, hogy méhnyakrák miatt műteni...

Nádai Anikó részletesen beszámolt arról, hogyan derült ki, hogy méhnyakrák miatt műteni kell

Így derült ki nála, hogy méhnyakrák miatt műteni kell.

 

Pár nappal ezelőtt Nádai Anikó bejelentette, hogy kórházban van, mert műteni kell. Később az is kiderült, hogy méhnyakrák miatt volt szükség a beavatkozásra – erről is a közösségi oldalán tájékoztatta a követőit.

Anikó most az RTL Klub Reggeli című műsorában mesélte el, hogyan derült ki a probléma nála, illetve, hogy mire számíthat ezek után.

„Ami a legmeglepőbb számomra, hogy minden szinte második nő hasonló helyzetben van, mint én. És ez szerintem borzasztó. És ami a legfontosabb persze, hogy jól vagyok. Ez egy *konizációs műtét volt, mindenkinek mondom, hogy ettől nem kell félni. Ez a méhnyakrákkal kapcsolatos dolog, amiről szó van. Persze, rettenetesen megijedtem én is az elején, rettenetesen féltem. Most várjuk majd a szövettannak az eredményét, akkor majd kiderül, mi lesz” – magyarázta Anikó.

„Ami a legfontosabb ebben a történetben, hogy nem volt tünetem, hogy beadattam magamnak a védőoltást, és mindennek ellenére egy sima, általános rákszűrésre mentem el, ott ismerték fel a problémát. Azt tudni kel, hogy én körülbelül fél évvel ezelőtt veszítettem el az édesanyámat, daganata volt neki, nem ez a típus, viszont azt mondom, hogy ha ez időben fel lett volna ismerve, lehet, hogy a mai napig velem lenne, meg az unokájával.”„Jöhetnek nekem itt az emberek azzal, hogy mennyire fontos az, hogy pozitívan álljunk hozzá, meg minden, hogy fejben dől el, de ez nem igaz. Az én édesanyám volt a legbátrabb, a legegyüttműködőbb, élni akart, nagyon szeretett volna velünk maradni, de hiába, ha az ember nem jár el rákszűrésre. Itt most nem csak arról beszélek, hogy nőgyógyászati szűrésekre, hanem a tüdőrák, tehát tüdőszűrőre, bőrgyógyászatra, prosztatarákszűrésre, rengetegféle – ugye ez nem rám vonatkozik –, de rengeteg olyan dolog van, hogy ha elmegyünk és időben észlelik, akkor ezek a dolgok megelőzhetők. Bízom abban hogy én tényleg az elején járok, hogy időben el lett kapva, csodálatos az orvosom, úgyhogy most várjuk a szövettan eredményét, de nagyon pozitív vagyok” – mondta Anikó, aki azt is elmesélte, hogy volt, aki azért ment el rákszűrésre, mert megírta a közösségi oldalán a történetét.

A műsorvezetőnő azt is elárulta, hogy szerdán este már a Való Világ című műsorban láthatják a nézők, csütörtökön pedig visszatér a Reggeli stúdiójába.

 

loading...