Kezdőlap AKTUÁLIS MOST KAPTUK A HÍRT: Terrortámadás történt Párizsban!

MOST KAPTUK A HÍRT: Terrortámadás történt Párizsban!

Négy embert megkéselt egy támadó Párizs egyik külvárosában, a rendőrség azonnal reagált és lelőtte. A BBC információi szerint ketten haltak meg.

A támadás Villejuif kerületben történt, amely nem számít közbiztonságilag a legveszélyesebb külvárosnak. A helyiek sikoltozásokról és menekülő járókelőkről számoltak be, végül lövéseket lehetett hallani.

A francia rendőrség arra kéri a polgárokat, hogy menjenek biztonságos helyre. Egyelőre azt sem tudni, hogy a merénylő egyedül volt-e, vagy társai is vannak. Ami biztos, hogy robbanómellény volt a lelőtt támadón, de azt már nem maradt ideje beüzemelni.

A támadó indítékai egyelőre nem ismertek. A twitteren többen is azt írják, a támadó “Allah Akbar”-t kiáltozott még menekülés közben is, és akkor is, mikor a rendőrök már a lelövésére készültek. Végül egy szupermarket parkolójában tették ártalmatlanná.

Villejuif polgármestere szintén a Twitteren fejezte ki “óriási szomorúságát”, és részvétet nyilvánított az áldozatok családjának. Közben Laurent Nunez belügyminiszter is a helyszínre érkezett.

Laure Beccuau, a kerület ügyésze rögtönzött sajtótájékoztatóján azt közölte, egy ember halt meg a támadásban, további két áldozat állapota súlyos, őket jelenleg is kórházban ápolják. A polgármester később közölte, a biztosan megerősített halálos áldozat egy 56 éves helyi férfi, aki feleségével sétálgatott, mikor a támadó lecsapott, így őt érte a gyilkos szúrás.

 

loading...