Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett! Sokaknál csúszhat a családi pótlék kifizetése!

Most érkezett! Sokaknál csúszhat a családi pótlék kifizetése!

Februártól változás van a családi pótlék utalásában és az átállás miatt csúszhat a családi pótlék kifizetése

Többen jelezték az Origonak, hogy a hivatalos utalási nap február 1. az ONYF közleménye szerint, de nem kaptak sms-t a banktól, hogy megérkezett volna a számlájukra a pénz, ami azt jelenti, hogy nem történt meg a jóváírás!

Mindenképpen érdemes tudni, hogy 2017. februárjától családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását a fővárosi és megyei kormányhivataloktól átvette az Országos Nyugdíjfolyósító, így ezek után tőlük kell majd várni az utalást a bankszámlánkra.

Az ONYF honlapján lévő utalási naptár szerint február 1-jén el kellett volna utalni a családi pótlékot, de ezek az adatok mindig csak tájékoztató jellegűek, nem jelentenek garanciát a pontos utalási dátumra.AZ ONYF kommunikációs igazgatóját kérdezték az ügyben, Ő nyilatkozatában elmondta, hogy az átállás miatt lehet egy apró csúszás, de az utalás rendjében önmagában nincsen változás, hiszen február 3-ig minden családhoz eljut a családi pótlék, akik bankszámlára kapják az ellátást utalással.

AZ összeg egyelőre változatlan, 2017. februárjában is a tavalyi összegekkel kell számolnunk! A legtöbb család sajnos már nagyon nagyon várja az utalást, ugyanis az ünnepek miatt decemberben kétszer utaltak családi pótlékot, emiatt viszont januárban nem érkezett ellátás, így sajnos sokan kerültek már pénzszűkébe.

loading...