Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett! Ők a Mallorcán eltűnt magyarok – Már a hazai rendőrség...

Most érkezett! Ők a Mallorcán eltűnt magyarok – Már a hazai rendőrség is körözést adott ki – fotók

Eltűnt magyar testvérpár után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok.

Mint ismert, a Diario de Mallorca helyi lap információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d’Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Az újság egy 18 éves fiatal férfiról és egy 30 éves nőről ír. Egy Facebook-csoportban egy fiatal lány kétségbeesve keresi két unokatestvérét, Orosz Katalint (30) és Mihályt (18), akik Mallorcára utaztak és szerda este óta nem adnak életjelet. 

„Nem lehet őket elérni, telefonjuk ki van kapcsolva. A szállodát is hívtuk, illetve írtunk e-mailt is, de reakció nem volt egyikre sem” – írta a közösségi oldalon.

„Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében” – közölte Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára a Facebook-oldalán.

A testvéreknek pénteken kellett volna kijelentkezniük a hotelből. A személyzet takarította volna a szobájukat és azt látták, hogy minden cuccuk ott van még, nekik viszont nyomuk sincs. Szerda óta nem aludtak a szálláson. Azóta a helyi menőalakulatok megfeszített erőkkel próbálnak felkutatni őket.

A magyar rendőrség honlapjára is felkerült Orosz Katalin és Orosz Mihály körözési fotója, eltűntként keresik őket / Fotó: police.hu

Orosz Katalin / Fotó: police.hu

A magyar rendőrség is közzétett egy körözést az eltűnt 30 esztendős nőről, és egy 18 éves fiatalemberről. Katalint és Mihályt lapzártakor még mindig nem találták meg, a bérelt autójuk viszont megkerült. A lapok szerint szemtanúk látták, amint a viharos időben egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó.

A helyi lapok szerint szerdán kora este egy szokatlanul erős szélvihar tombolt a térségben, kétméteres hullámokat korbácsolva a tengeren. Egy nő ebben az időben hívta a 112-es segélyhívót, hogy két embert elsodort egy nagy hullám. A mentők helikopterrel is keresték őket egészen sötétedésig, és csak éjszakára függesztették fel a kutatást, majd másnap folytatták.

Közben úgy tudni, a szerdai viharban nemcsak a magyar párnak veszett nyoma, hanem összesen hatan tűntek el. A helyi lapok két halottról tudnak. Egy holttestet egy hajó legénysége talált meg, de eddig nem azonosították.

Pártai Lucia, az eumet.hu vezető meteorológusa a műholdkép alapján nem észlelt rendkívülinek mondható vihart a térségben, de egy Tunézia fölött kavargó mediterrán ciklon okozhatott jelentős hullámzást Mallorcánál.

– Ez egy sziget, messze a kontinens, nagy vízfelület veszi körül, ahol nagyon fel tudnak erősödni a hullámok

– hívta fel a figyelmet az időjós.

A görög tenger magyar áldozata

Tavaly október első hetében holtan találták meg a görög tengerben azt a magyar férfit, akit 2018 szeptemberében tűnt el Görögországban. Két héten át a rendőrség és a családja is kereste Klaj Istvánt (†69), aki fáradalmas munkáit szerette volna kipihenni Görögországban. A fia még Platamon városába is elutazott, hogy maga is bejárja a környéket.

loading...